MUTLU YAŞAM

10 Ağustos 2012


Yazar Alex Quick, daha iyi bir hayat yaşamak için yapılması gereken 102 maddeyi sıralamış. Listeden 10 tanesi buyrun..... 

Günlük tutun: Sadece bir cümle yazın. Günlük tutmak, insanın nefes almasını sağlar. Günün sonunda kağıda bir şeyler karalamak, hem yorgunluğa hem de ruh haline iyi gelir. Ancak içini dökmek yerine o gün hayatınızı tanımlayan cümleyi yazmak en iyisi. Bu bir plan, bir görüş ya da duygu olabilir.
Erken kalkın:
Sabahın altısında uyanmaya ne dersiniz? Hadi bunu biraz daha makul bir saate, yediye çekelim. Eğer gece yarısı yatağa gider ve sabah yedide kalkarsanız, duş almak, giyinmek için vaktiniz olur.Gece 22.30’da yatmak sabah 05.30’da kalkmak anlamına gelir. Bu da zamanınızı televizyon, bilgisayar ve alkolle geçirmemenizi sağlar.

Gelecekteki siz’e mektup yazın:
İnsanın kendisine mektup yazması, kendisini keşfetmek için en ideal yol. Yazdığınız mektubu bundan 10 veya 15 yıl sonra okuduğunuzda aradaki ‘siz’ farkını görmeniz yararlı olacak. Ayrıca unuttuğunuz pek çok şeyi hatırlamanız için de iyi fikir!


Biraz daha fazla sebze:
Et yemekten bıkmadınız mı? Yüzünüzü doğaya dönün ve sebze-meyveyle barışık olun. Sağlığınız, mutlu olmanız için en büyük sebep.

Sizi güldüren şeyleri kaydedin:
Güldüğümüzde garip sesler çıkarır, başımızı arkaya atar, yüzümüzü şekilden şekile sokarız. ‘Gülme günlüğü’ tutmaya ne dersiniz? Sadece yazdıklarınızı değil, güldüklerinizi de kaydetmelisiniz.

Yağmurda yürüyün:Havadaki taze kokuyu duyuyor musunuz? Sokaklar daha boş ve yağmurun sesi kulaklarınızda. Dinlenmek için yağmur altında yürümek, vücuda iyi gelir.

Yalnız olmanın keyfini çıkarın:
Tek başınalık yalnızlıkla eşdeğer değil. Bir insan, kalabalıkta da yalnız olabilir. Eğer tek başınıza olmak size iyi geliyorsa, en derinlerdeki düşüncelerinizi dinlemeyi de öğrenebilirsiniz.

Dağa tırmanın:Hayatınızda yapabileceğiniz en heyecan verici deneyimlerden biri olacak. Zirveye ulaştığınızda aşağı bakın. Bulutların üzerinde kendi gücünüz olduğunu görecek ve başka hiçbir şey düşünmeyeceksiniz.

CD’lerinizi değiş tokuş edin:İstemediğiniz cd’lerin (kitaplar ve DVD’ler de buna dâhil) listesini çıkarın ve bunlarıyla başkalarıyla değiş tokuş edin. Hem müzik çalarınızda yeni cd’ler dönecek hem de yeni kişilerle tanışacaksınız.

Havuza girin ve yüzün:Özgürlük duygusunu hissetmek için yüzün. Biriyle ya da bir şeylerle ters düşüyorsanız da yüzün. Rahatlamanın en iyi yolu sudur.


2 yorum:

  1. Paylaşımın için teşekkürler... çok doğru seçenekler... :) Mutlu hafta sonları dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim, arasıra insanın kendisini mutlu eden yanlarını keşfetmesi gerektiğini düşünüyorum. Bende size güzel hafta sonları diliyorum... sevgiler

      Sil