OKUDUM -13- ANTİK KENTTE AŞK / MÜRVET SARIYILDIZ

30 Kasım 2012












Hepinize iyi akşamlar. Ben işten geldim ve yemekti bulaşıktı derken, yine bitki çayımı alaraktan  biraz kitap okuyarak bu senenin  29. kitabını bitirdim.




İKİ CAMİ ARASI AŞK kitabının yazarı MÜRVET SARIYILDIZ'ın bir kitabı olan ANTİK KENTTE AŞK ta bitti.
Şam' dan Maraş' a uzanan AREN ve DENİZ'in felsefe ustalarının hayatları, felsefenin islama ve aşka kattığı değerler anlatılıyor. Medusanın lanetini tersine çevirebilecekler mi acaba?
Devamı kitapta....

* SAYFA 22:  Bir insanın mutlu olup olmadığını anlamak için kıyafetlerindeki renklere bakmak lazım galiba.

*SAYFA 69:  Karanlık bir gecede sana yolunu bulduracak olan yıldızlardır.

*SAYFA 80: Kadınlar güvercin gibidir. Ürkütmeye gelmez. Ona göre davranın.

* SAYFA 84: Aşığın en büyük silahı sabırdır.

* SAYFA 89: Aşk ilme benzer. Işığı nerede görürse oraya gider. Işığa ulaşmak isteyenler, aşıklar onun peşinden koşar. Aşkın gözü kör olduğu gibi ilmin de gönlü delidir.

* SAYFA 100: Hayat da zor bir yolculuk değil mi? Hangi noktasında çekip gideceğini bilmediğin bir oyun. Kimle ne zaman karşılaşacağını tahmin edemediğin rastlantısal günler....

* SAYFA 145: Hissini kullanan insanın aklı kullanması çok zordur. Bu nedenle insan aklını kullanmak istiyorsa hislerini öldürmelidir.

* SAYFA 146: Bilgi de aşk gibidir. Nerede görürsen peşinden koşacaksın.

* SAYFA 224: Herşeyden önce erdemli bir ruha sahip olmak gerekmektedir.

Felsefe ve mitoloji ile örülü bir aşk hikayesi sizi bekliyor.






Yeni başlayacağım NAZAN BEKİROĞLU' nun  YOL HALİ Kitabı da sizin beğenilerinize sunulur. İLHAMİ FINDIKÇI' nın BİR GÖNÜL YOLCULUĞU HİZMETKAR LİDERLİK kitabını babam kaptı:))) şimdi o okuyor , ben de  zaten ilk 50 sayfayı okumuştum. O bitirsin ben devam edeceğim şimdi elinden almak saygısızlık olur değil mi:))) umarım bu yeni kitapta güzel çıkar ve ruhumu besler.
Bana müsade yarın sabah erken kalkıp İstanbula teyzemi ve annemi ziyarete gideceğim. Belki gece küçükcekmece de kuzenimde kalırım ya da dönerim .
En güzel geceler sizlerin olsun.

Sevgiler bu postumu okuyan herkese.

4 yorum:

  1. Valla harika canim kitap okumak gibisi var mi?not aldim bende...sana da sevgiler canim;)

    YanıtlaSil
  2. Aşkın en büyük silahı sabırdır..
    Bu yıl bir adet kitabı bittiremedim bir çok kitaba başladım ama hepsi yarım..inşallah evlatlarım büyüyünce işlerim yoğunluğum azalınca okurum..
    Sevgiler güzel ablacım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en büyük kitap evlatlarını okumak( istekelerini ve dileklerini)tır. Umarım yaşlı bir nine olduğunda hem kitap hemde torunlarını okuyacaksındır sevgi.
      sanada en güzel sevgiler güzelim.

      Sil