İZLEDİKLERİM -5-

04 Kasım 2012


Kasım ayının ilk pazarından merhaba herkese. Yine her zaman ki gibi ben ev dışında idim. Gittiğim yerde çayım ve gazetelerim yanımda ise değmeyin keyfime:)))








Bu arada rahmetle analım YILDIRIM GÜRSES'i




 2 de film izledim. YE DUA ET SEV





Bir diğeride ÖBÜR DÜNYADAN







4 yorum:

  1. Menengiç Kahvesini merak ettim ben :)

    YanıtlaSil
  2. sevda bu yazı sana o zaman
    Menengiç Kahvesi, yabani aşılanmamış dağlarda doğal olarak yetişen antepfıstığından elde edilir. Latincede pistacia terebinthus olarak anılan menengiç bazı yörelerde çitlenbik, çıtlık, çitemik, çedene, bıttım gibi farklı isimlerle tanınmaktadır. Kahve severlerin kesinlikle tatması gereken farklı bir kahve türüdür Menengiç Kahvesi.
    Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgelerinin Dağlık ve Kırsal alanlarında ekimi yapılmadan yabani olarak yetişen Menengiç ağacından toplanan menengiç meyveleri, yıkandıktan sonra bir kaç gün güneş altında kurumaya bırakılır. Kurutulan yabani antepfıstıkları geniş bir tavada rengi koyu kahverengiye dönene kadar kavrulur.Menengiç tohumları kavurma işleminden sonra macun kıvamına gelene kadar ezilmesiyle menengiç kahvesi meydana gelir.
    Menengiç kahvesi yaparken, Türk kahvesi yapımında dikkat edilmesi gereken şeylere menengiç kahvesi yapımında da dikkat edilmesi gerekir. Menengiç Kahvesi kısık ateşte kendi halinde pişirilmelidir. Menengiç Kahvesini süt ile yapmak lezzetini artırır. Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan menengiç kahvesi, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahiptir.
    Menengiç meyvesinin bileşiminde kalsiyum, bakır, magnezyum gibi insan vücuduna gerekli bir çok mineral vardır.
    İçerik : Kavrulmuş, öğütülmüş menengiç.
    Hazırlanışı :
    Her fincan için yeteri kadar süt ve bir tatlı kaşığı menengiç kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte kaynatınız. İsteğe göre şeker ilave ederek servis yapınız.(Menengiç kahvesini kullanmadan önce kavanozu iyice karıştırınız.)
    Pratik olarak hazırlamak için fincan içerisine bir tatlı kaşığı menengiç kahvesi, iki tatlı kaşığı kahve kreması (süt tozu) ve yeteri kadar şeker üzerine kaynar su ilave ederek servis yapınız. (Menengiç kahvesini kullanmadan önce kavanozu iyice karıştırınız.)

    MENENGİÇ KAHVESİNİN ÖZELLİKLERİ
    Menengiç kahvesi kafein içermez.
    Vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahiptir.
    Menengiç kahvesi öksürüğü keser, balgam söktürür.
    Nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir.
    Antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına faydası vardır.
    Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur
    Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
    Menengiç kahvesi Ses tellerine iyi gelir.
    Ses kısılmasında doğal tedavi edici özelliği vardır.
    Mide ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.
    Bağırsak gazlarını giderir.
    Menengiç Kahvesinin içinde koruyucu hiç bir kimyasal madde yoktur % 100 doğaldır.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler canım, çok faydalı bir bilgi oldu. <<ilk fırsatta deneyeceğim :)

    YanıtlaSil