OKUDUM -17- IKINCI MESİH / GLEEN MEADE

26 Aralık 2012





Bir önceki postumda belirttiğim gibi canımdan bir parça bu dünyada ki görevini tamamlayıp, sonsuzluk alemine intikal etti.
Eniştemi arasam da artık teyzem evdemi? sorusunu yöneltemeyeceğim. Senelik izinlerde ilk aklıma teyzem düşer, gider 1 gecede olsa kalır gelirdim. Şimdi ise sadece mezarını ziyaret edebileceğim. Allah kabrini nurlu ve geniş yapsın ihşallah. Bundan sonra sesini duyup kendisini göremeyeceğim ama, hem gözyaşlarımda hem de dilimdeki dualarda olacak. Ölüm haberini aldığım pazartesi günü, haberi almadan önce bitirdiğim kitap ile ilgili yazımı gece yazarım diye düşünüyordum. Ölüm haberini alınca, teyzemin köye mi? istanbula mı defnedileceği kararlaştırılana kadar hiçbir yere hareket edemedik. İşten apar topar izin alıp eve annemin yanına döndüm. O da kardeş işte, içine bir sıkıntı düşmüş, teyzemin kalbi durup doktorların müdahale ettiği anda teyze oğlunu aramış, haberi sonra ben aldım. Anneme alıştıra alıştıra söyledik. Teyze oğlu anneme ablasının vefat haberini verememiş. İstanbula defnetmeye karar verilince apar topar ilk otobüsle ümraniye ye geçtik. Bizim eve varmamız gece 9 du. Sabaha kadar da uyumadık zaten. Öğlen namazına müteakip te cenaze defnedildi.
Bu yüzden bu kitapla ilgili postu ancak bu gün yayınlayabiliyorum. Okuduğum kitabı hatırlarsanız eğer GLENN MEADE'nin İKİNCİ MESİH kitabı idi. Yine rahmetli teyzemi ziyarete giderken otobüste okumaya başladığım bir kitaptı.Severek okudum sizlerede tavsiye ediyorum.





Bunca yıldır kitap okuyorum, bu kitabın ilk defa cildini dağıttım. Sorun tabi ki bende değil, kitapçım tansu'ya gösterdim. Üzüldü, abla özür dilerim falan dedi, ama allahtan tamir sözü verdi. Şimdi yarın akşam götüreceğim, o da eski kitapları tamir ettiği gibi bunu da tamir edecek.





Kitabın konusu çok güzeldi. İsrailde Lut gölü yakınlarında bulunan, HZ. İSA'nın kimliğini ve varlığını anlatan parşömenleri bulan bir arkeoloğun grubunda işlenen cinayet ve çalınan parşömenin bulunması ile bu parşömende sözü edilen ikinci mesih, dünyadaki dengeleri alt üst edecektir. MOSSAD ve VATİKAN'ın da olayların içine karışması ile gelişen olaylar sonucu gerilim dolu olan bir roman. Okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Altını çizdiğim cümleler aşağıda bakalım sizinde kabulleneceğiniz cümleler var mı?



SAYFA 12: Bazen geçmişi gömülü bırakmak daha hayırlıdır.
SAYFA 27: Keder taşınması en güç haçtır.
SAYFA 30: Geçmişimizden asla kaçamayız.
SAYFA 41: Sevdiğin insan günün birinde kapıdan çıkıp gidiyor ve sen onu bir daha göremiyorsun. Bu kadar ani, bu kadar beklenmedik olduğu için geride öylesine çok cevapsız soru, o kadar çok söylenmemiş şey kalıyor ki! Bazen alışmak çok, ama çok güç. İçimize kapanıyor, olanlardan hiç bahsetmiyoruz.(ölüm ile ilgili)
SAYFA 48: Oysa geleceğimizi değiştirebiliriz. Ve geleceği değiştirirken de geçmişimizin yanlışlarını düzeltebiliriz.
SAYFA 60: Bazen din cehenneme gidemeyecek kadar korkaklar içindir, oysa ruhaniyet oraya gidip gelmişleri ilgilendirir.
SAYFA 121: Bizler maymun, kaza ürünü ya da doğanın garip yanlışları değil, Tanrı tarafından bilerek ve bir amaca yönelik yaratılmış varlıklardık.
SAYFA 122: Yüreğimde sadece senin bilebileceğin sırlar var rabbim
SAYFA 172: Şeytanla yemek yiyen, kaşığının sapını uzun tutmalı.
SAYFA 173: Ne kadar az bilirsen, yükün o kadar az olur.
SAYFA 205: Bütün erkekler fermuarları açık doğar. Şu ya da bu biçimde, hepimiz günahkarız. Hiçbirimiz hayatın dürtülerinden kaçamayız. Asıl önemli olan bütün kalbimizle hayatı doğruluk, vakar ve saygıyla yaşamak, onun izinden gitmek. Hepimiz bunu yapsak, kusursuza yakın bir dünyada yaşardık.
SAYFA 206: Kendi ıstıraplarımız bize acımayı öğretir ve acımak ta bizi insan yapar. İnsan olmak, sevginin tadını gerçekten almamıza imkan verir. Burada bulunmamızın amacını. bu evrendeki varlığımızın nedenini açıklayabilirim. Ruhlarımızı aydınlatmak ve Tanrı'nın bize bağışladığı ebedi sevginin kefaretini ödemek için. Sevgi yeteneği gerçekten ebedidir.
SAYFA 206: Erdemli bir yolun bedeli yüksektir ve bu bedeli ödemeye hazır çok kişi yok.
SAYFA 210: Özel hayatım bana ait.
SAYFA 215: Yürek hep en çok acı  çektiği yere döner. OSCAR WILDE
SAYFA 273: Bana karşı gelinmemiş bir kural söyle.
SAYFA 301: Ölüler huzurludur, canlılar da onlara yakında katılacaktır.
SAYFA 372: İncil bize tarihten tek parça olarak kalmış bir kitap değil ki. O da evrim geçirdi.
SAYFA 385: Topraktan geldik ve hepimiz toprağa döneceğiz.
SAYFA 388: Her seferinde kanıt bulunamayacağını ve bazen suçlunun da serbestçe dolaşabileceğini en az benim kadar biliyorsun.
SAYFA 407: Bağışlamak, günahın kefaretini ödeme yolundaki ilk adımdır.
SAYFA 456: Her kara bulutun gümüşten astarı olur.
SAYFA 457: Hiçbir şey planladığın gibi olmaz.
SAYFA 459: İyi bir nişancıydı ama nişancılığını övünülecek bir erdem olarak görmüyordu.


                         





4 yorum:

  1. Sevdiğimiz birini kaybetmek, düşüncesine bile zor dayandığım bir durum ve içimi ezen bir duygu. Herhalde çok sevdiğim dört insanı arka arkaya kaybetmiş olmamdan dolayı böyle bir psikolojim var. Size ve tüm ailenize sabır diliyorum. Teyzenizin mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dualarınız için sağolun amin diyorum. Allah sizede sabır versin.

      Sil
  2. Bitanem..guzel ablacim..
    Hic bir soz bulamiyorum..
    Hayat..hayat iste..hayat!..
    Enteresan,garip..hayat.

    Gunaydin ablacim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat dedin ya sevgiciğim, yıllardır düşünürüm neden geldik? niçin gideriz?
      hala bir sonuca ulaşamadım güzelim.

      Sil