MAKSAT ANNEMİ YÜRÜTMEK DEĞİLMİ, YÜRÜRÜZ

16 Mart 2013

 Çarşıya indiğimde bir çay molası esnasında koştururken bu kuşu çekiverdim. Gerçi bugün hava berbat, kar yağışlı idi. Dönem dönem hızlanan karla karışık bir yağmur vardı. Annem dayına gidelim deyince, ben onu biraz hareket ettireceğim diye bayağı bir yolu uzattım, tabii 70 yaşın üstünde olduğu için yoruldu güzelim, neyse ki iki kardeş sohbete başlayınca yorgunluğu bitti. Yolda bir ara çiçekçi de mola verdik. Komşumuz sera çiçekleri satıyordu pazarda, kızı sigortacılığa başlayınca kızla birlikte bir dükkan açtılar. Yarısı sigortacı yarısı canlı çiçek satışı yapılan bir yer. Dönüşte bir çiçek alırız diye düşündüm, hem de dükkanı tebriklemiş oluruz o vesile ile diye, ama maalesef annem dönüşte yarı yolda mızıkçılık yaptı, yorulmuş dolmuşa binelim dedi. Bizde kendisini kırmadık dolmuşa bindik hali ile çiçek alamadım.
                         Sardunya annemin kıymetlilerinden birisi

                                            Laleler yavaş yavaş açıyorlar.

            Ağaç dalları halen gelinliklerini kuşanmış haldeler.
  Bunlar buzdolabı magnetlerim yeni aldım. Bir sonraki alışverişte daha farklılarını alacağım. Bunlar dualı olanlar.
 Dün yolda çektiğim bir sarı papatya, gerçi bugünkü kar yağışında pek açmamışlar galiba. Dayıma giderken makinam elimde idi fazla bir fotoğraf unsuru öğe bulamadım hiç.
Bu kahvede dayı kahvesi efendim. Rahmetli teyzemin bir resmini çerçevelettim dayıma hediye ettim , iki kardeş biraz ağladılar bu resimle birlikte. Anneme süt bize kahve ikramı oldu. Ardından meyve yedik. Sohbet, sohbet derken annem kalkalım dedi kalktık. Yol üstünde ucuzluk pazarına girelim dedi girdik, bir ufak plastik leğen aldı, gitti porselen yemek tabaklarına, anne evde bir sürü var dedim, nuh dedi peygamber demedi. Neymiş TV' de dinlemiş, küçük yemek tabaklarına sahip olursan daha az yeniyormuş, sağlıklı olan buymuş. Neyse 6 tanede tabak aldık. Ben 3 tanede asmalı saksı aldım. Malum yaz geldi kuyu başında asmanın oraya askılı saksı kullanayım diye düşündüm. Hadi halama da uğrayalım dedi yol üstünde idi evi, yok dedim ona da yarın geliriz.
MAKSAT ANNEMİ HAREKET ETTİRMEK.
Yarına da kısmetse hala ziyaretimiz var...
İnsanın akrabalarını ziyaret etmesi kadar güzel bir olay yok........

6 yorum:

  1. ne güzel yaa artık böyle şeyler kalmadı:( tebrik ederim sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar ilginç bir dünyada yaşıyoruz değil mi yasemin hanım. Değer verilmesi gereken konulara değer vermeyip , çıkarımıza uygun düşen davranış biçimlerine yöneliyoruz. Ben akrabalarımı ziyareti sevdiğim kadar boş elle gitmemeyide severim. Yaşına ve duruma uygun bir hediyeyi kendilerine uygun görürüm. Onlarda pek bir memnun olurlar. Bu tür akraba ve yakınları ziyarete yanılmıyorsam eğer SILAİ RAHİM deniliyor. Siz ailenizden ne görüyorsanız genelde onu uygularsınız.
      sevgiler

      Sil
  2. canım ne güzel bir gün geçirmişsiniz... Annene sevgiler... çiçekler ne hoş iç açıyor... öptüm seni :)

    YanıtlaSil
  3. NE GÜZEL BİR GÜN GEÇİRMİŞS,NİZ
    RESİMLERDE HARİKA
    HAYIRLI AKŞAmLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim seyyah
      En güzel günler sizlerin olsun
      sevgiler

      Sil