BU GÜN PAZAR DEMEK TEMİZLİK DEMEK:)

28 Temmuz 2013


Bu gün pazar ve ben mutfak temizliği ile uğraştım bu saate kadar, bitmedi yarın da devam edeceğim. Malum gelen bayram önümüzdeki hafta da gececiyim bu hafta bol bol yıka, ütüle, sil var bizde. Yukarıdaki resim benim çocukluğumda sık gittiğim bir evdi. İçinde KONYA/TAŞKENT' li bir aile oturuyordu. Malum bizim babamın memleketi AKSEKİ önceden KONYA' ya bağlı imiş sonradan ANTALYA' ya bağlanmış. Onun için bize de KONYALI derler burada.


Ev bir hayli eskimiş, dikkat yaklaşmayın yıkılma tehlikesi var yazıyordu tabelada. Umarım restore ederler...


Yine yıkılmaya yüz tutmuş esli bir kerpiç ev....



Nettekiler bayağı bir şatafatlı ama DERE MAHALLESİ ' de kusur kalmamış bu olaydan, atmışlar evin önüne iki lastik ekmişler çiçeklerini belki boya da yapmışlar ama şu an görünürde yok boyası:))



Şehrimiz ERGENE NEHRİ üzerinde yer alan taşköprümüz. Gerçi nehir artık eski nehir değil. Ağbimler burada yüzüp, balık tutarlardı. Nasıl ki sanayileşme arttı, nehir öldü.. En son gazete bu konuda çıkan haber için tıklayınız.



Evden çıkmadan önce çektim annemin sardunyasını...



Bu minik köpek te mahallemize yeni geldi. Yaşlı komşumuz SELMİNAZ abla hakkın rahmetine kavuştu. Şimdi evinde hafta sonları kızları ve onların torunları var, bunu da yeni getirmişler bu eve.


Bu çiçeği çok beğeniyorum , ama bizde mevcut değil. İsmini bilen varsa yazabilir mi bana? İstanbula gidersem koçtaş, tekzen de filan bakarım diye düşünüyorum.


Bu resme de internette rastladım, kim hayır der ki bu güzelliğe...

6 yorum:

  1. hem de yaz temizliği demek benim için şu sıralar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle merveciğim yaz temizliği oluyor aynı zamanda.
      sevgiler

      Sil
  2. eSKİ EVLERİ YIKMAŞINLAR NOLUR YIKMASINLAR İLKİ NE KADAR ŞAHANE BİR YAPI DİLERİM RESTORE EDERLER YAZIK OLUR YIKILMAYA TERK EDİLİRSE SEVGİLER :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim de dileğimiz yıkılmaması sevgiciğim
      sevgiler sana

      Sil
  3. Eski ev çok güzeldi,umarım yıkılmaz.

    YanıtlaSil