RAMAZANI ŞERİF HAYIRLI OLSUN.

09 Temmuz 2013



Çocukluğumda hatırladığım ramazanlara dönmek isterdim. Mesela iftar sofralarına davet edilmek isterdim eskisi gibi ama maalesef artık bu kültür de kalkmış durumda. Sahurda hep beraber aile saadeti yaşamak isterdim. Ama yaşlılık ve rahatsızlıklar artık izin vermiyor. Rabbim bir sonraki ramazana erişmeyi nasip etsin.



Bu bıcırığı yolda yürürken çektim.



Yürüyüş esnasında çektiğim gül.

 Anne ve yavruların aile saadeti bu........



4 yorum:

  1. Amin inşallah sizin de ramazanınız mübarek olsun.. kEsinlikle evet malesef nerde o eski ramazanlar.. O insanlar da kalmadı göçtü gittiler o ramazanlar da..

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı ramazanlar, Sevgili iklim eskiden sanki hasetlik ,kibir, büyük gönüllülük bu kadar çok yoktu yine vardı ama yüksek kesimde
    Bende çocukluğumu hatırlıyorum, erkeklere bahçeye kadınlara sundurmaya sofralar kurulur her gece bir evde yemek verilirdi.
    Menü belliydi kuru fasulye, pilav ,tarhana hiçmi sıkılmazmışız her gece aynı yemek yoo sıkılmadık kimi içine sucuk atardı fasulyenin kimide pilavı tavuklu yapardı şimdi ise iftara bir defa gittim o, yedi çeşit yemek ben o kadar çeşit nasıl yapayım sende ne varsa yap derler derlerde ağızları der arkadan anlatırlar işte böyle böyle bozuldu adetler sevgili iklim. hayırlı iftarların olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizede hayırlı ramazanlar. Fazla yemekle yapılan iftar sofraları göşteriş olayıdır. Hurma su da yeterlidir.
      sevgiler

      Sil