İZİNDE İKEN NE YAPILIR ÇARŞI PAZAR DOLAŞILIR

05 Ağustos 2013



Sabah güneşi bu sabah biz de bu güzele vurdu:))) Komşumun torunu Öykü bu. Hep beraber bugün, buranın pazarı ve biz pazara çıktık. Bu arada 3 gün izin alarak bayramı bu hafta ile birleştirdim, tatildeyim yani:))))))



En sevdiğim şeylerden mısırdan 8 tane 5 milyona alınır , yarın kısmetse maltızda pişireceğim afiyetle kısmetse.



En yakın yerlerden birisi olan ŞARKÖY kokulu üzümde alınır, Öykü' müzde üzüm güzeli olarak poz verir.


Badem denince aklıma babamın memleketi Akseki gelir.


Benim babam da ağbim de pazarcı esnafıdır. Bu görüntü ağbimin sergisinden. Bugün pazara 3 defa gittim. Anneme pantolon aldım ilki olmadı, ikinci getirdiğim bel lastikli imiş geri gitti, üçüncü Allahtan oldu. Ben de kendime bir terlik aldım 30 ytl ye, kitapçıma uğradım Mart menekşelerini ilk basım kaçırmıştım, tekrar gelmiş aldım bende.


Bu binanın olduğu yerde önceden bir villa vardı bir de kartal heykeli kapısında. Arkadaşımın dayısının idi. Damadı müteahhitlik yapmaya başlayınca villanın yerine bu apartmanı yaptılar 2 de melek koydular binanın ikinci katına.


Bu sene tarhana yapabilir miyiz bilmiyorum ameliyattan sonra, hamuru tutmak yoğurmak sorun değilde, kuruduktan sonra çıkarması ölümlük bir olay bana,yapamazsak müracat köye birine yaptıracağız artık. 


Bu dokuma tezgahına internette rastladım, beni çocukluğuma götürdü. Komşumuz kilim dokurdu. Sol taraftaki sarılı ip düzeneğini hazırlamak için demir kazıkları sokağa çakar, ipleri gerer, en sondaki ip olayına bir çamaşır leğeni ve içine biriket koyardı. Ben de çocuk olarak o leğene biner, birikete otururdum. Komşumuz ipi sardıkça leğen ilerliyor ya benim çok hoşuma giderdi bu olay. Kadın hiçbir şey demez, ben mutlu oluyorum diye sevinirdi. Şimdi bu bayan geçen sene kocasını kaybetti, bu senede kendisi kalp ameliyatı oldu. Bir de bir gelini var, bebek gibi bakıyor maşallah. Allah sağlığını iyi etsin ihşallah tez zamanda..
Bu kim? Tabiki babam, rabbim daha uzun ömür versin ihşallah , yaş 77 hala haftanın bir günü çalışacağım diye tutturur.
Bu arada ilk defa bahçeye brokoli ekeceğim bakalım olacak mı. Fideyi satan kişi 72 günde olur dedi. Ekip göreceğiz.
Bu güzel eller babama ait:)))))))

2 yorum:

  1. çarşı pazar dolaşayım bayılırım ne güzel görüntüler,maşallah öykü çok şirin.kolay gelsin sevgiler

    YanıtlaSil