BAZI İNSANLAR DÜZELTİLEMEZ

05 Eylül 2013




Bu gün sabah kalktım, anneme kahvaltı hazırladıktan sonra, ilaçlı domatesimizi kavanoza doldurdum. İlk öce kevgir tipi kaşıkla malzemeleri koydum, sonra kepçe ile suyundan ilave ettim.Kavanoz 4 parmak boş kaldı, koştur koştur köylülerin açtığı sokaktan 6 kilo domates aldım üstünü tamamladım. Ağzını kapattık kışa hazır. 1 kavanoz daha yapacağız böyle.


Bu da benim yoğun olan günlerde yaptığım basit bir pirinç yemeği.
Soğan, biber, yağda domates rendesinde çevrilir. Üstüne su ve nane, karabiber ilave edilir, kaynatmaya bırakılır. 1 bardak pirinç ayıklanır, su kaynamaya başladığında yıkanır ve tencereye boşaltılır. Karıştırılarak pişirilir. ( fazla değil 2-3 kez karıştırın) Afiyet olsun...


Bahçedeki domateslerin tamamı söküldü, biberler halen duruyor. Domatesleri rendeledim, içine sivri biberleri doğradım, tuz ilavesi ile kaynattım. Ufak 1 pişirimlik kavanozlara boşalttım. Kışa menemen yapımında kullanacağız.



Menekşeler açmaya başladı yeniden.


Sabah köylülerden domates almaya gittiğimde böyle bir görüntü vardı :)))

Bu nasıl sarılmadır böyle...........
Bunlara da aşağıdaki blogta rastladım...





SOKAĞIN SONUNDAKİ EV filmini izledim. Bu postun başlığı da bu filmdendir.



Durakta rastladım, uyuyordu şişşşşt pişşşşt derken zoraki kalktı, ancak bu pozu alabildim.



Bu güzellik annemize idi:)))





Yine aynı yerde yaklaşık 1-5 ay önce rastladığım bıyıklıllara tekrar rastladım:)) 1. resim ilk  çektiğim 2. resim bu gün çektiğim. Büyümüşler değil mi:)))



Amerikan servislerinin yeni renklerine de başlamış bulunuyorum.





Herkese mutlu ve keyifli bir akşam diliyorum...


4 yorum:

  1. Senin yazılarını okumak ne büyük bir zevk.. Anlatamam.. O kedişler nedir Allahım nedir.. Sizin koltuğum üstüne nasıl kurulmuşlar öyle.. Onlar da biliyor seziyor kendilerini sevenleri öyle iyi biliyorlar ki.. O sarmaş dolaş olan kedi resmi nedir öyle diyecek söz yok..
    Amerikan servislerine zaten hayranım. Sen bitir de ben senden yakın bir resim isteyeceğim bakarak motifi çıkartmak için. Tarif etmene gerek yok ben bakarak çıkartabiliyorum ama daha sonra daha yakın resim rica edeceğim senden..:))
    İyi geceler mutlu geceler arkadaşım..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili adaşım bu günkü sırnaşığım bir başka güzeldi inan , onun resmini de yarın ekleyeceğim kısmetse. Amerikan örmeye devam bakalım ne zaman bitecek:))
      sana da iyi geceler sevgiler

      Sil
  2. Ayy Özlemcim eğer bu fotoğrafı diyorsan bundan denedim çıkarmayı beceremedim. Daha başka ve tam yukardan çekilmişi var mı ya da ne olur rica etsem arkadaşım sen bir tane tam yukardan yakın çekersen koyar mısın bloğuna.. Kopya çekeyim..:))
    Kıskanç mıyım neyim..:))
    Ellerine sağlık..:))

    YanıtlaSil