BU DÜNYADA İNCİNİP İNCİNMEYECEĞİNE DAİR TERCİH YAPMA ŞANSIN YOK ANCAK SENİ KİMİN İNCİTEĞİNİ SEÇEBİLİRİSN

28 Ekim 2013


Bu gün yaptığımız yarım gün çalışma sonrası, biraz çay ve kitap kahve keyfi yapmak üzere her zaman gittiğim pastahanelerden birine oturdum.

İlk önce şöyle aşağıdan aşağıdan bakışmalarımız oldu, aşağıdaki yavruyla:))))


sonra hopppp bir sıçrayıştaaaaaaaa


Bir baktım kucağıma yerleşti:)))))))))


Her ne kadar evimin içinde beslemesem de seviyorum onları...







Pastahaneden ayrıldıktan sonra yolda gelirken çektiğim çiçek resimleri...


Sarı kasımpatılar çok güzeldi. Kasımpatılar bana hep 10 KASIM 'ı hatırlatır. İlkokulda iken her 10 KASIM herkes kasımpatılar ile gelir, ATATÜRK büstü bunlarla kaplanırdı.


Bu sarı minnakta balık satan birinin evinin önünde balık kasalarının içinde idi:)))









3 tane minik kuşu ancak bu kadar yakına alan makinamla çekebildim.



Bu gün komşumdan aldığım bir soru ile şaşırdım. Yarın ne bayramı dedi? 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dedim. O da ikilemde kalmış, liseyi 2 yıl önce bitiren diğer komşu kızı Gençlik ve Spor bayramı demiş. Şaşırdım, yeni mezun bir gençlik yetişmedi mi? Yoksa eğiten mi yetiştiremedi çok şaşırdım.
Bu vesile ile Yarın kutlayacağımız CUMHURİYET Bayramımız kutlu olsun. 



5 yorum:

  1. kedişler çok şirin...gençlik cahil mi cahil maalesef arkadasım.bayramını kutluyorum ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ssğol mor menekşe bir kısmı gençliğin ne yazık ki sorumsuz...

      Sil
  2. Hepimizin Cumhuriyet Bayaramı kutlu olsun.Bir eğitimciyim ve bizde şikayetçiyiz gençlikten.Daha doğrusu eğitim sisteminden.İçi boşaltıldı herşeyin. Bomboş ,amaçsız insanlar yetişiyor.Neyse .......selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahile Hanım sizin gibi eğitimci olan 3 tane kuzenim var, eminim ki sizler ellerinizden geleni yapıyorsunuz. Ama şunu belirteyim ki, komşumun torunu dikkat eksikliğinden tedavi görüyor. Öğretmen ne yapmış bunu arka sıralara atmış, hiç bir şekilde söz vermiyor ve yazılı yapmıyor. Şu an okul değiştirdi çocuk ve yeni öğretmeni çocuğu karşı ilgili ve bundan çocuk çok memnun. Önceki okulda öğretmen ne yazdırmış ne okutmuş bir aydır çocuk günde 2 sayfa yazdığı ve okuduğu için o kadar sevinçli ki, bana büyük yazılı hikaye kitapları alın diyor. Demek ki eğitimciden eğitimciye de fark var. Zor öğreniyor diye kenara atmak olmaz değil mi?
      Sevgiler,

      Sil
  3. Semekle başlıyor herşey Özlem Hanım. Ve yaptığın herşeyi layıkıyla yapmalı insan . Öğretmenlik mesleği diğer mesleklerden çok farklı.Doğru bizim mesleğin içinde bir çocuğun dünyasına giremeyen,kendisiyle empati yapmayan ve birçok çocuğun yaşamında olumsuz kalıntılar etkiler bırakanlar var. Bu durum üzüyor bizleri.Komşunun çocuğu adına çok sevindim .Şimdiki öğretmeniinide kutluyorum Eminim çok mutludur ikiside bu gelişmeden dolayı.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil