NÜKLEER SANTRALE HAYIR

01 Nisan 2015



Biz dün elektirikler neden  kesik? Çağlayan'daki saldırının sonucu ne olacak? diye tasalanırken kaşla göz arasında mecliste Sinop'ta nükleer santrale izin veren tasarı geçiverdi. Nedir bu nükleer santral?

Nükleer santrallerde enerji,  istasyonun merkezindeki reaktörün içinde üretilen ısıyla sağlanır. Bu ısı, uranyum atomunun zincirleme reaksiyonu sonucu elde edilir. Atomun çıkardığı ısı enerjisi yüksektir, ama çıkardığı radyasyon çok daha yüksek ve zararlıdır.

Santral Japonya tarafından Sinop'ta kurulacak. Daha yakın zamanda yaşanan Fukişima kazasını anımsayım. Deprem nedeniyle elektrik kesintisi yaşanmış ve soğutma sistemi çalışmadığı için infilak etmişti. Biz dünkü elektrik kesintisinin nedenini çözemedik daha. Ki deprem bölgesindeyiz. Yeterince yer etüdü yapılmadan yapılaşmaya izin veriliyor. Bu durumda yaşanacak depremin sonuçlarını düşünebiliyor muyuz acaba????

1986 yılında yaşanan Çernobil kazasının izleri bile silinmemişken Türkiye'nin en güzel en yeşil kentlerinden birine yapılmak istenen santrali anlamak mümkün değil.

Hala geç değil. Nükleer santrale hayır...

Greenpeace'in bu konudaki imza kampanyası var  

http://imza.greenpeace.org/nukleer-gercekler?fb-01041...

KAYNAK :http://adadenizi.blogspot.com/2015/04/nukleere-hayr.html

1 yorum:

  1. Çocuklar, gençler daha güzel bir dünya hayal ediyorlar. Oysa biz onlara neler bırakıyoruz.
    Mersin Akkuyu'da da nükleer santral yapımı planlandı. Kimler sorumluluk üslenecek..?

    YanıtlaSil