GÜRSE BİRSEL YİNE MUHTEŞEM YAZMIŞ

03 Haziran 2015



Gülse Birsel yine muhteşem yazmış.. Anlayana !!
İmam nikâhı kararı çapkınların sevinç gözyaşlarıyla karşılandı!
Çapkın ve karaktersiz bir erkek olsam halaya durmuştum! Artık böyle tipler muhtaç ailelerin kızlarına imam nikâhını basar, sıkıldı mı da dehler! Böylece ne etrafa, ne devlete hesap verir. Amaan, hayata bir kere geliyor sonuçta!
AYM karar verdi. Artık imam nikâhından önce resmi nikah şart değil! Gerekçe ise bir din özgürlüğü olması. Sanırım Anayasa Mahkemesi'nin aklında şu çift var: Çocuklar resmi nikâh istemiyor. Beraber yaşamak için belediye onayına ihtiyaç duymuyorlar. "Heyecanımız gider abi" filan diyorlar. Hatta kız saçını maviye boyamış, oğlanda küpe var, Cihangir'de ev tutmuşlar. Sadece manevi bir tecrübe olarak, imam nikâhı yapmak istiyorlar. Türkiye'deki bu ilginç kesişim kümesine düşen toplam 23 çift için süper bir karar bence!
Fakat şu andan itibaren, özellikle kırsal kesimde, asla resmi nikâh görmeyecek, mirastan pay alamayacak, erkeğin tek sözüyle boşanacak, çocuğunun babasını kanıtlamak zorunda kalacak, nafakayı rüyasında görecek, kuma olacak
yüz binlerce kadın, tam anlamıyla papazı buldu!
Ben çapkın ve karaktersiz bir erkek olsam, halaya durmuştum! Öyle ya. Medeni Kanun'a göre boşanırken, evli olduğun süre içinde edindiğin servetin yarısı eşine verilebiliyor. Eh madem resmi nikâh şartı kalktı, adam deli mi?
Eskiden "Biz sana güveniyoruz ama kanun var, tek başına imam nikâhı yasak" diyebilen kız tarafı, şimdi ne diyecek? Aile güçsüzse, başlık parasına muhtaçsa, beyimiz sonsuz sayıda 'eş' alabilir, sıkılınca bırakabilir ve o kadınların hukuki hiçbir hakkı olmaz! Evlenme niyeti olmayanın, zaten sevgilisiyle birlikte yaşamasına engel yok ki. Ama bir kadına "Seninle evleniyorum" diyor ve resmi nikahtan kaçıyorsan, bunun gerekçesi ne olabilir?
Kayıp nüfus cüzdanı çıkarmaktan daha kolay. Belediyeye başvurur, imzanı atar, devlet kayıtlarına girer, sonra gidip imam nikahını kıydırırsın. Bu zorunluluk; devletin, kadınları kanunla koruma yöntemiydi. Seyreyleyin şimdi rezaletleri. Norveç mi burası yahu? Ülkenin derdi evlenmeden birlikte yaşamak isteyen, ama imam nikâhı yaptırma hevesi olan çiftler mi? Yoksa imam nikâhıyla "Evlendik" diye kandırılıp, iki güne ortada bırakılan çaresiz kadınlar, hukuken yaşı tutmadığı için imam nikahıyla gelin edilen çocuklar mı? AYM'yi ülke gerçeklerine davet ediyorum!
Bu arada, dini özgürlük demişken... Bir cemevlerinin ibadethane sayılmama işi vardı hani? Onu nasıl yapalım?

6 yorum:

  1. Evet bu yazı muhteşem ! Kadınların hiç yerine konulmaya bu kadar meraklı oluşlarını asla asla anlayamayacağım. Baksana AKP yi desdekleyen kadınlar sürüsüne ! Pardon ya hakaret oldu , kadınlar topluluğuna !

    YanıtlaSil
  2. Off off! Artık hiç şüphem yok, daha beter durumlar da gelecek.Yurdum insanı, yıllar boyu ülkenin kaderini hasta ruhlu, iktidar hırsı yüzünden kontrolden çıkan ve benlik şişmesinden ne yapacağını şaşıran insanlara bıraktığına göre biz neyi neden savunacağız?....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunsakta bizi takan yok. zihniyetleri 1 gün konuşurlar, 2 gün konuşurlar sonra unuturlar..

      Sil
  3. Ben bu kadını alkışlarım... Ne güzel yazmış. Ama keşke böyle bir karar alınmasaydı ve bu yazıya gerek kalmasaydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatımızda keşkelere yer olmaması lazım bence, doğru yerde doğru kararlarımızın arkasında durduğumuz gibi tıpkı bu tür yanlış kararlara da sesimizi yükseltmeliyiz...

      Sil