İZLEDİKLERİM -41-

16 Ağustos 2015


Lucy isimli genç bayan stajyer bakıcılık yapmaya başlamaktadır, işinin ilk gününde komadaki Bayan Jessel'in bakımında sorumludur. Bayan Jessel’in evinde gizli bir hazine olduğunu öğrenen Lucy'nin arkadaşları gece eve gizlice girerler ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Lucy'nin arkadaşları girdikleri evde doğa üstü olaylarla karşılacaklardır. 


Çok yetenekli bir aşçı olan Hasan Kaddam, ülkesindeki siyasi kargaşanın annesinin ölümüne sebep olması üzerine Hindistan'ı terkeder ve Fransa'ya göç eder. Burada yeni tanıştığı Marguerite'in de cesaretlendirmesiyle bir Hint restoranı açar, ancak restoranın tam karşısında bulunan Madam Mallory'nin lüks restoranı, aralarında amansız bir rekabetin doğmasına neden olacaktır.

Severek izledim tavsiye ederim.Filimden aklımda kalan 

replikler;



Samba, daha iyi bir gelecek umuduyla Fransa'ya göç etmiş, alt sınıfa mensup bir göçmendir. Sürekli geçici işlere girip çıkar ama dikiş tutturamadığı için göçmenlik bürosu onu her an sınır dışı etmeye meyillidir. Alice ise hayatının zor bir evresinden geçmekte olan orta yaşlarda bir kadındır. Psikolojik sıkıntılarından dolayı bir süre işten uzaklaştıktan sonra, geri dönme rehabilitasyonu olarak göçmenlik bürosunda zorunlu bir görev alır. Yaşamın farklı katmanlarından gelen Alice ve Samba'nın yolları, romantizm ve komedi ile örülü bu öyküde kesişecektir...  


Uzun süre mafya babası Shawn Maguire’ın en iyi arkadaşı olan tetikçi Jimmy, artık formunda değildir ve yaşlanmıştır ancak mafya babası patronu onu bir göreve daha zorlar. Jimmy, kendisinden uzun zaman önce uzaklaşmış oğlu hedef haline geldiğinde, suç dünyasındaki ailesi ve kendisini terk etmiş gerçek ailesi arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Jimmy’nin geçmiş hatalarının tek kefareti oğlunun hayatını bir silahın ucundan korumak olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder