BÜTÜN SEMAVİ İNANIŞLAR AYNI YOLA ÇIKAR...

14 Ekim 2015



TEMİZ ELLER  

Yaptığınız işte çok fazla para almayınız, hile ile iş yapmayınız. Hileli iş yapar ve para kazanırsanız, hayatınızda bunun sonuçlarına katlanmak ile geçer. Elinizdeki kendi ihtiyaç fazlası gelirini muhtaç olan ile paylaşınız.






TEMİZ KULAKLAR

Kimsenin hakkında yapılan dedikoduyu, iftirayı dinlemeyiniz.  Kulaklarınızı temiz tutup sessizlikten, kızgınlığın gürültüsünden uzak durun. Sükut içinde yaşayınız. 





TEMİZ GÖZLER

Gözlerinizi, şiddet, zulüm, kıskançlık ve şehvetten uzak tutunuz. Ancak bu şekilde dünyanın mükemmelliğini ve renklerin ihtişamını berrak olarak görürsünüz.



TEMİZ AĞIZ

Konuşurken gereksiz konuşmamak gerekir. Kullanılan kelime ve ifadeler o kişinin karekterini belli eder. Argosuz, samimi sözler konuşarak dilimizi kötü sözlerden ayıklamalıyız.



BEDEN VE GİYSİ TEMİZLİĞİ

Bedeninizi ve giysilerinizi temiz tutunuz. Temiz olma ve temiz görünme toplum içinde bir saygınlık ve itibar vesilesidir. Semavi dinlerin beden temizliği ve su temizliğin verdiği önem büyüktür.




DÜŞÜNCELERİN SAFLIĞI
Olumsuz ve kötü düşüncelerden sıyrılınız. Kelimelerin çekim gücü yüksektir. Kelimeler inanca, inancımızda hayata dönüşür.



KALP VE RUH SAĞLIĞI

Ruhsal sağlık ve beden sağlığının ayrı şeyler olduğu düşünülse de gerçekte zihnimiz ve bedenimiz sıkı bir etkileşim içindedir. İç dünyamızdaki çatışmaların bir kısmı, eğer başka bir ifade yolu bulamıyorsa, bedensel semptomlar şeklinde kendini gösterir. Bedenimizde olup bitenler nasıl hissedip nasıl düşündüğümüzü etkileyebilir. Sağlığı korumak için zihin ve bedene bir arada özen göstermek ve birbirinden bağımsız olmadıklarını fark etmek gereklidir.

2 yorum:

  1. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Cemalnur Sargut Hocamın aptest alırken ettiği duaya benziyor. Ruh hastalanmadan beden hastalanmazmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim bir hoca, ruhumuzun huzuru bizler için çok önemli.
      Sevgiler,

      Sil