İZLEDİKLERİM- 46-

11 Ekim 2015


  • Bazen yeni birine yer açmak için boşluk gerekir..
  • İyi birini sevmek kolaydır kızım. Halbuki aşıklar nasılda birbirine yakışır.


Esrarengiz bir yazar bir kitap yazar. Konusu ise kişisel gelişim üzerinedir. Kitabı yazdıktan sonra kitabı alıp okuyacak insanların yazdıklarından ne derece etkileneceğini ise tahmin edememektedir




Kötü şöhreti ile bilinen San Andreas Fayı’nın kırılması ile 9 şiddetindeki bir depremle Kaliforniya sallanır. Bir arama kurtarma pilotu ve artık araları pek de iyi olmayan eşi, Los Angeles’tan San Francisco’ya, kızlarını kurtarmak için yola çıkarlar. Ancak, kuzeye yaptıkları bu tehlikeli yolculuk, henüz sadece bir başlangıçtır. Ve ne zaman en kötüsü artık bitti diye düşünseler, daha da kötüsü başlamaktadır. Bir çok büyük devletin korkulu rüyasıdır. Bunların en başında ABD, İngiltere ve Çin gelir. Depremin yıkıcı etkileri çok fazladır mal kaybının yanı sıra büyük ölümlere yol açmkatadır. Bunun içinse bir çok ülkede çarpık kentleşmenin önüne geçilmeye başlamıştır.
ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşen büyük bir deprem şehri yerle bir etmiştir. Bu yıkım bir çok cana mal olmuştur. Bir helikopter pilotu olan Tom(Dwayne Johnson) kızını kaybetmiştir. Onu bulmak için deprem alanına gittiğinde işler hiçte görüldüğü gibi değildir.



Genç bir kadın nasıl geldiğini bilmediği bir yol kenarı restroanında kendini bulur ve ardında kocasının ölümünden sorumlu olanların arayışı içinde, vahşi bir yolculuk onu beklemekterdir.



Çok sevdiği kız arkadaşı Beth beklenmedik bir anda hayatını kaybedince Zach’in dünyası alt üst olur. Ama hayat Zach’e ikinci bir şans verir ve Beth hayata geri döner! Henüz fırsatı varken Zach içindne geçen her şeyi Beth’e söyleyecektir.


Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde geçen hikayenin başkarakteri Chappie adında üstün zekaya sahip bir robot! Doğumu sırasında iki düzenbaz suçlu tarafından kaçırılan Chappie, tuhaf aile tarafından evlatlık edinilir. Doğumuyla birlikte kendine bahşedilen yeteneği ise hayatı boyunca başına türlü belalar açacak cinstendir. Bakalım ne gibi maceralar yaşayacaktır ?


Damla 8 sene önce Ayvalık’ı terk etmiş ve Amerika’ya gelmiştir. New York’ta yaşayan, Amerikalı bir adamla evli ve başarılı bir iş kadınıdır. Dahası 6 aylık hamiledir. Türkiye’de ve geçmişinde bıraktıklarından dolayı anne olmaya kendisini halen hazır hissetmez. Bir gün Türkiye’den bir haber alır ve çocukluğunun geçtiği yazlık evin satılacağını öğrenir. Kocasıyla beraber Ayvalık’a gelen kadının aklındaki tek şey ise yıllar önce hiçbir açıklama yapmadan terk ettiği sevgilisi Burak ile yüzleşmektir. Fakat Burak onu hayatından tamamen çıkartmıştır. Damla şimdi her şeyle yeniden barışabilmek için senelerce sakladığı sırrını anlatacaktır…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder