İZLEDİKLERİM -55-

20 Aralık 2015


GÜCÜN BEDELİ / THE RUNNER 2015

2010'da Meksika Körfezi'nde gerçekleşen büyük petrol felaketinin ardında Louisiana senatörü Colin Pryce (Nicolas Cage) idealist bir biçimde eyaletinde gerçekleşenleri cesur bir şekilde tüm ABD kamuoyuna aktarmaktadır. Fakat Pryce'ın yaşadığı tek gecelik bir ilişki, sahip olduğu her şeyini, ailesini ve politik kariyerini ciddi bir biçimde yerle bir eder. Pryce, politik kariyeriyle vicdanı arasında zor bir tercihle karşı karşıya kalacaktır.

Hayat sonuna kadar özveri gerektirecek.



MAVİ ELMA AĞACI / 2012


Anne eşinden boşandıktan sonra çocuğunu 3 ay için babasının yanına bırakır. İyi olduğu kadar kötü anılarada çocuk dedesiyle birlikte yol açar.



Duygusal ve dramatik bir film izlemenizi tavsiye ederim.


Telefonlar ruhsuz birer nesnedir. Biz uyurken çalarlar.
İnsan verdiği sözü tutmazsa bunun hiçbir değeri kalmaz.
Kendisinin yapamayacağı bir şeyi başkalarından istemez.
Sıcak bir şey yersen daha iyi uyursun.
Bu insanlar o kadar cömert ki, köle olmayı hak etmiyorlar.
-Kimin kölesi?
Az şey bilmenin kölesi. Bu köleliğin en kötü halidir. Senin için neyin iyi olduğunu bilemezsin ve sonunda başkalarının istediğini yapmak zorunda kalırsın tabi ki onların çıkarları için.
Ben insanın gözlerine bakmayan birine asla güvenmem.
Hayatın boyunca   sana eşlik eden bir korkudan daha kötü bir şey olamaz. Bu tıpkı sırtında bir ton yük taşımaya benzer.
Politika kirli değildir, pek çok polikitacı kirlidir.
Sadece kalple görülebilir. Aslolan gözlerden saklı kalandır.
Yaşayan  her şey bir gün ölmüş olacak ama bunu dram haline getirmemek lazım önemli olan nasıl yaşadığımız.

Biz hep dünyadan her şeyi söyleyemeden gideriz ve söyleyemediğimiz her kelime çok ağır bir yük haline gelir.



HAYATIMIN ŞARKISI / 2014


İnsanın yüreğini ısıtan bu komedi-dramın başrolünde 16 yaşındaki Paula ve mandıracılık yapan ailesi var. Paula ailenin tek işiten üyesi olarak, neredeyse her gün sağır anne babası ile kardeşinin mecburi çevirmenliğini yapmaktadır. Yaklaşan yerel seçimlerde tüm kasabayı hayrete düşürerek belediye başkanlığına adaylığını koyan babası Paula’ya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyar. Ancak müzik öğretmeni bu sırada Paula’nın şarkı söyleme yeteneğini keşfeder ve onu bir şarkı yarışmasına katılması için cesaretlendirir. Paula ailesine destek olmakla hayallerinin peşinden gitmek arasında kalır. Bu dokunaklı baba-kız ve çekirdek aile hikayesi hem güldürürken hem de hüzünlendiriyor.

Kendi kaderimi kendim belirlerim.
Hata yaparız düşeriz, kalkar devam ederiz.



KULÜBE / 2012


Chloe (Kristen Dalton) ve Michael Carpenter (Victor Browne) çifti, evlerinin arkasındaki küçük kulübeyi yakışıklı romantik kitaplar yazarı Robert Mars'a (David Arquette) kiralarlar. Başlangıçta her şey güzel gözükse de, kısa süre içinde hayatları kabusa dönüşecektir.



CUT BANK / 2014


Dwayne McLaren küçük bir kasabada yaşayan lise mezunu bir gençtir. Bir zamanlar okulun futbol takımının yıldızı olan genç şimdi hayatını araba tamircisi olarak geçirmektedir ve bu rutin sıkıcı hayat onu olumsuz etkilemektedir. Bir an önce kasabadan kurtulup daha büyük bir şehirde yeni bir hayata adım atmak ister ve bunu kız arkadaşıyla yapacaktır. Ancak işler pek de kolay gitmeyecektir…

Kolay para için beklemek güçsüz ve tembellere göredir.



BENİM ADIM KHAN / 2010

Benim Adım Khan filmi annesi ile küçük bir kasabada ıssız bir yaşam süren khan onun vefatından sonra çok üzülerek ondan sonra ne yapacağına bir türlü karar verememektedir. Bunun üzerine bir karar veren khan amerikada yaşamak da olan kardeşinin yanına gidecektir. Kendisine orada kardeşi ile yeni bir yaşam kuran khan mandira adında bir dul bayanla evlenecektir. Bir zaman sonra mandiranın oğlu bazı kötü kesimler tarafından öldürülecektir. Bunun nedeni ise annesinin evlendikten sonra khan soyismini almasıdır.

Bu dünyada sadece 2 tür insan vardır. Hep iyi şeyler yapan iyi insanlar bir de kötülük yapan kötü insanlar. İşte insanlar arasındaki fark budur. Başka bir fark yoktur.
Korkmak kötü bir şey değildir, ama korkunun büyüyüpte artık ilermene engel olmasına izin verme.
Sadece kan bağın olan insanlar akrabaların sayılmaz ki.  İnsanları aile yapan aradaki  sevgidir.

Kuran-ı Kerim şöyle buyurur..Bir masum insanın ölümü, insanlığın ölümüdür. Allah 'a yakın olmanım yolu nefret yada savaş değil,kesinlikle Sevgidir.
Allah'a yakın olmanın yolu nefret yada savaş değildir kesinlikle sevgidir.
- Namaz vakti
+ Namaz mı?
Ne?
Şimdimi ama etrafına bakıp öyle ibadet etmelisin.
- hımm hayır hayır hayır;
- İbadet yere yada kişiye göre değil inançlara göre yapılan bir şeydir!!!.

Artık benim kalbimde sevgiye yer kalmadı. Aşk beni güçsüz kılabilir. Belki nefret bu mücadeleyi kazanmama biraz yardımcı olur. Şuanda Khan´ın karısı olamam birde. Ben oğlu öldürülmüş bir anneyim o kadar.
Beni kalbinde taşı, hem ufak tefek olduğum için fazla yerde kaplamam.
Kuran -ı Kerim şöyle buyurur..
Bir masum insanın Ölümü insanlığın ölümüdür.
Cilt bakımı ürünleri cildi güzelleştirir insanları değil.

BU FİLMİ DAHA ÖNCE İZLEMEDİĞİM İÇİN PİŞMAN OLDUM ÇOK BAŞARILI BİR FİLM OLMUŞ.


7 yorum:

  1. Benim adım Khan filminde aklımda kalan bir cümleyi ben de paylaşmak isterim Özlem abla izninle..kozmetik ürünler satmak için gittiği kuaförde konuştuğu ve ileride evleneceği kıza ürünleri pazarlarken "Cilt bakımı ürünleri cildi güzelleştirir insanları değil" demişti ..çok güzel bir film..
    İyi pazarlar herkese.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgiciğim onu bende farkettim, yazmamışım hemen yukarı ekliyorum.
      Sevgiler

      Sil
  2. Keyifli seyirler diliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Mavi Elma Ağacı filmi ilgimi çekti, umarım bulup izleyebilirim. Fransız filmi Hayatımın Şarkısı izlediklerimden ve beğenmiştim. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil