İZLEDİKLERİM -61-

07 Şubat 2016


BİR MELEK YARATMAK / 2013

Geleneklerine bağlı bir Lübnan sahil kentinin küçük bir mahallesinde, sevilen müzik eğitmeni Leba ve çocukluk aşkı Lara’nın iki güzel kızı ve Ghadi adında bir oğlu olur. Ghadi zamanının çoğunu evin penceresinde yüksek sesler çıkararak geçirmektedir. Köy halkı çocuğa “iblis” demeye başlayınca, bu küçük yerde tuhaf olaylar olmaya başlar.
Bu oğlan bir melek olabilir mi? Tımarhaneye gönderilmesi için toplanan dilekçeleri durdurmak amacıyla araya giren, ilahi güçler midir yoksa onu seven anne babası mı?

Mahalleli tarafından istenmeyen Down sendromlu evladının evinden koparılmasını engellemek için bir melek yaratan babanın keyifli hikayesi 
STAJYER / 2015

Bir moda şirketinin sahibi olan Jules Ostin güzel ve zeki bir bayandır. Yeni bir proje doğrultusunda şirkete stajyer eleman almaya karar verir. Fakat bu program gençlere yönelik değildir, aksine olgun insanlar içindir. Emeklilik hayatından sıkılan Ben Whittaker bu ilanı görünce dayanamaz ve başvurur. Kendisinin hayatta yapacağı çok şeyler olduğuna inanan 70 yaşındaki adam işe kabul edilir. Şirketin yaş ortalamasını oldukça yükselten Whittaker, kısa sürede bayan Ostin ile iyi bir arkadaşlık kurar. Bu dostluk belkide yeni bir ilişkinin başlangıcı olacaktır.

Emeklilik yaratıcılık anlamında devam eden bir çabadır.



ÖLÜM OYUNU / 2014


Rick Tyler savaşın ortasında düşman topraklarından bir başına kalmış özel harekat uzmanıdır ve gözünü hiç beklemediği bir şekilde, üst düzey güvenliğe sahip bir hapishanede açar. Buradan kurtulmak içinse ona verilen görevi yerine getirmek zorundadır. Özgürlüğünü kazanabilmek için dünyanın en tehlikeli bölgelerinden birinde, acımasızca pes etmeden bu oyunu oynamalıdır…



KAPANA KISILMIŞ / 2011


Yaşanmış bir olaydan esinlenen filmde, Bahamalar’da uzak bir adada tatil yapan bir çiftin peşlerinde kimliklerini ve hayatlarını avlamak için bir grup modern zaman korsanı vardır..


PK 2014


PK isminin anlamı aslında sarhoş demektir. Uzay gezegeninden dünyayı keşif etmek üzere gönderilen PK kendisinin geldiği yerde kimse kıyafet giymemekte. Dünyamızdan farklı olarak orada yaşayan kişiler konuşma gereği duymaz ve kendi özel yetenekler sahiptir. PK buraya indiğinde çıplak bir adam olarak Hintli bir hırsız tarafından boynunda bulunan madalyon çalınacaktır. Bu madalyon onun kendi gezegenine geri dönmesi için lazımdır. Bu hırsızı aramaya başlayan PK kendisini yeni maceralar içerisine atarak yeni doğmuş bebek gibi insanlara davranmaktadır. PK gezegeninde kullanıldığı elleri tutma yöntemi ile konuşmayı öğrenecektir. Ancak bu konuşma oldukça masum soruları beraberinde getirecektir. Madalyonun kendisine geri gelmesi için dünya üzerinde ne kadar Tanrı varsa onlara tapan adamımız ne yazık ki sonunda her şeyin anlamsız ve yalan olduğunu görecektir. Bu olayların arasında karşısına çına Hintli kız haber sunucusu olarak ilk başlarda dediklerine inanmaz. Ancak çıkan olaylar neticesinde PK nın dediklerinin sahte olmadığını görerek ona yardım etmek için ikili harekete geçer. PK madalyonun peşinde gezerken Tanrı ile konuştuğunun iddia eden bir adamda madalyon anda çıkacaktır.

İnanç ile cesaret arasında küçük bir fark vardır.
Yapabilirim, bu inançtır.
Sadece ben yapabilirim demek ise cesarettendir.
***** 
Benliklerimizi ve geleneklerimizi koyalım bir kenara
Yürüyüp gidelim öylece yan yana
Veremeyiz birbirimize ellerimizden başka
***** 
"Hangi Tanrı'ya inanacağız?
Sürekli sadece bir tanrı var diyorsun.
Bense hayır diyorum.
İki tanrı var.
Biri bizleri yaratan,
Biri de sizlerin yarattığı.
Bizi yaratan hakkında bir şey bilmiyorum ama,
Sizin yarattığınız tıpkı sizin gibi.
Küçük, yalancı, hastalıklı, boş vaatler veren,
Zenginlere öncelik veren,
Fakirleri sırada bekleten...
Övgü aldığında mutlu olan,
Küçük şeylerle insanları korkutan.
Bizi yaratan Tanrı'ya inanın, ona güvenin.
Kendi yarattığınız sahte tanrıları ise yok edin."
***** 
Evlat, silme tuşuna bas ve hayatından çıkar o kişiyi.

MUTLAKA İZLENMELİ

2 yorum:

  1. İçlerinde stajyer ve Pk yi izlemişim..
    Dediğin gibi PK mutlaka izlenmeli...
    Stajyer de hoş vakit geçirmek için birebir...
    Ghadi'yi çok merak ettim... Yorumuna sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masum melek olan down sedromlu bir çocuğun hikayesi. Umarım beğenirsiniz.

      Sil