İZLEDİKLERİM -62-

23 Şubat 2016


SEVASTOPOLŞAVAŞI / 2015

2. Dünya Savaşı sıralarında Nazi birliklerine karşı mücadele veren ve 309 Nazi askerini öldüren kadın keskin nişancı Lyudmila Pavlichenko’un hayat hikayesini anlatan filmde Sevastopol muharebesinin geçtiği 1916 ve 1974 arası yılları görüyoruz. Genç nişancı kadının biyografik hikayesine 1937 yılında ki üniversite hayatından başlayarak 1957 yılına kadar ki zaman dilimini izliyoruz. Lyudmila’nın nişancılık yeteneğinin keşfedilmesinin ardından eğitimini almaya başlaması ve savaş sırasında elde ettiği başarıları, yaşadığı aşkları ve aynı zamanda o dönemlerin Amerikan başkanı Rossevelt’in eşiyle birlikte sıcak dostluğu da izleyiciye aktarılıyor.


ÇITIR KAÇAK / 2015

Sıradan bir genç kız gibi görünen Megan Walsh (Hailee Steinfeld) aslında büyük bir sır saklamaktadır: geçmişte Hardman (Samuel L. Jackson) adında güçlü bir adam için uluslararası düzeyde ajanlık ve tetikçilik yapmıştır. Yaştıları gibi normal bir ergenlik geçirebilmek için ölmüş numarası yaparak çalıştığı yerden ayrılır ve liseye başlar. Ancak lise hayatı hiç de umduğu gibi çıkmayacak, yeri geldiğinde gizli ajan olduğu zamanlardan daha büyük tehlikelerle karşılaşacaktır.

Bağlanmak tehlikelidir, birşeyleri umursuyorsundur demektir. Umursadığımız insanlar bu hayata değer katıyor.

SORUŞTURMA 2014

Genç bir dedektif olan Charly, 36 adındaki özel bir soruşturma ekibine katılır. İlk görevi ise acımasız bir tecavüz ve cinayet vakasını incelemektir. Birçok girişime rağmen dava dosyası açık kalır. Olayın üzerinden üç yıl geçer ve benzer bir davaya rastlar. Charly, bunun aynı adamın işi olduğuna emindir. Yıllar biribini kovalar ve seri katil cinayetlerine devam eder. Bu adamı yakalamak Charly için bir onur meselesine dönüşür. Ancak katile bir adım yaklaşabilmek tam yedi yılını alacaktır.


SÜRGÜN /2013

1964 yılının Büyükadası'nda geçen hikaye, zengin bir Rum ailesinin kızı olan Eleni ile adada yaşayan bir faytoncunun oğlu olan Sedat arasındaki imkansız aşkı konu ediniyor. Çocukluklarından bu yana birbirlerine aşık olan Eleni ve Sedat, birlikte Edebiyat Fakültesi'nde okurlar ve yakın zamanda mezun olacaklardır. Sedat babasını ikna eder ve Eleni'yi istemeye giderler. Ancak babası Stavro bu evliliğe kesinkes karşıdır. Sorun hem iki aile arasındaki inanç farklılıkları hem de maddi uçurumdur. Tam da bu sırada Türkiye ve Yunanistan ilişkileri iyiden iyiye bozulmaya başlar ve Türk hükümeti tarafından çıkarılan yasa gereğince Yunan vatandaşların ülkeyi terk etmesi gerekir. Bu durum başta Eleni ve Sedat arasındaki aşk olmak üzere birçok ailenin hayatını değiştirecektir.


ŞEYTAN ADASININ KRALI  / 2010

Bir ıslah evi olarak faaliyet gösteren Bastøy Okulu’nda yeni çocuklar Erling ve Ivar’ın gelişiyle değişen olayları konu ediniyor. Film, bu tür kurumların eğitim yöntemlerini eleştirmekte ve eğitimcilerin niteliklerine dikkat çekmektedir. Bir ada üzerinde kurulu olan okul, dış dünyadan tamamen kopmuştur. Öğrenciler; tarlada, ormanda yada okul içinde çalışmakta ve disiplini korumak amacıyla ağır cezalara çaptılabilmektedir. Hikaye’nin kahramanı Erling daha ilk günden aklına buradan kaçmayı koymuştur. Kaçmak kendisini hikayenin başında anlatılan balina ile bir kader birliğine mi götürecektir?

3 yorum:

  1. İzlediği filmler ne kadar çeşitli Özlem abla..ben de güzel bi film izlemek istiyorum tavsiye edebileceğin her hangi bi film var mı.? Komedi/Aksiyon olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürgün filmi sana uygun canım. Yunanistan bağlantılı bir film..

      Sil