OKUDUKLARIM -129- KAHVE MOLASI / MUHTEREM YÜCEYILMAZ

05 Şubat 2016


Bir kahve içimliği kısa hikâyelerde insanı tanımak mümkün müdür?
Bu kitaptaki otuz beş hikâyenin her biri, insanın birbirinden farklı çehresine ayna tutuyor. Bir insan bir evrendir görüşünden yola çıkan yazar, hayatın değişik yönlerine doğru okurunu gizemli bir yolculuğa çıkartıyor. Hazır bulunup, ziyan edilmiş sevgilerden, hiç tanışılmamışlardan, bulmak ümidiyle çıkılmış yolculuklardan söz ediyor. Bir kadının, bir babanın, esnafın, gencin, bazen bir bunağın veya bir kedinin, bir köpeğin iç âleminde gezinirken, hayatın aslında ne kadar güzel, ele geçirilmiş ne kadar değerli bir fırsat olduğunu da fısıldıyor kulaklarımıza. Yazar insanları sevilesi yanlarıyla ama insanca kusurlarıyla birlikte seviyor.
Zaman kısa. Hayat çok hızlı akıp gidiyor. Öyleyse biz neresindeyiz hayatın? Cevabı, bir "Kahve Molası'nda" Muhterem Yüceyılmaz'ın kısa hikâyelerinde bulacaksınız. İyi okumalar.











4 yorum:

  1. Bir andır ömür... ne güzel demiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle onun içinde anı yaşamak önemlidir hayatta...

      Sil
  2. Böyle güzel kitapların tanıtımını yapan blog yazarı arkadaşları hep takdir etmişimdir. Sayenizde bizlerde kitaba bir nebze daha yakın oluyoruz. Çoğu zaman sizlerin vesilesi ile alıp okuyoruz. Emeğinize Sağlık.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiysem güzel kitap tanıtımlarına ne mutlu bana. Sevgiler,

      Sil