İZLEDİKLERİM -64-

06 Mart 2016


KAHİNİN KIZI /2015

Dina’nın annesinden kendisine istemese de büyük bir güç kalır. Bu büyük güç sayesinde insanların ruhlarına görmekte ve ruhlarını istedikleri söyletebilmektedir. Annesinin bu gücü bilinmektedir. Kötü amaçlar kullanmak için annesi rehin alınır. Dina da derin olayların içerisinde annesini kurtarmak için adeta yüzmeye başlar.



MUHBİR /2013

İşadamı John Matthews (Dwayne Johnson - Scorpion King), 18 yaşındaki oğlu Jason (Rafi Gavron; Inkheart) uyuşturucu dolu bir paketle yakalanıp, 10 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalınca yıkılmıştır. Politik ihtirasları olan savcı Joanne Keeghan’ın (Susan Saradon - Cloud Atlas, Thelma and Louise) çaresiz kalan Jason’a güzel bir teklifi vardır. Jason, uyuşturucunun kaynağını açıklarsa cezasında indirim yapılacaktır. John’un yapması gereken oğlu yerine bu suç örgütünü ortaya çıkarabileceğini savcı Joanne Keeghan’a kabul ettirmektir.

John, Malik’in (Micheal Kenneth Williams - Road, Gone Baby Gone) başında bulunduğu örgütün içine sızmaya karar verir. Bunu başarmak için de olayla hiç ilgisi olmayan bir insanın (John Bernthal - The Air I Breath) hayatını tehlikeye atması gerekecektir. İstemeden de olsa Meksika Karteli’nin başındaki ismi (Benjamin Bratt - Cat Woman) ortaya çıkaran John için zaten tehlikeli olan bu macera artık ölümcül bir şekil almaya başlayacaktır.



DÜŞLERİN TERZİSİ / 2015

Küçük bir kasabada yaşayan Tilly Dunnage, güzel ve bakımlı bir bayandır. Bir adamın ölümünden sorumlu tutulan Tilly büyüdüğü yeri terk etmek zorunda kalır. Aradan yıllar geçer ve bayan Tilly kendini oldukça geliştirmiştir. Uzun süredir konuşmadığı annesini bulmak için yıllar önce bıraktığı yere döner. Fakat insanlar cinayet olayını unutmamıştır ve Tilly’i aralarında görmek istemezler. Usta bir terzi olan kadın, avrupalı giyimi sayesinde kasabalı kadınların ilgisini çeker. Bu şekilde onlara yaklaşmaya, hatta herkese yeni elbiseler dikmeye başlar. Tilly kasabanın en yakışıklı adamı olan Teddy’ye gönlünü kaptırınca hiç aklının ucuna gelmeyecek bir birliktelik yaşayacaktır.



VICTOR FRANKESSTEIN/ 2015

Victor Frankenstein idealist ve radikal bir bilim adamıdır. Keskin bir zekaya sahip yardımcısı Radcliffe ise kamburu yüzünden sirklerde eziyet çekerken Doktor onu yanına almıştır. İkilinin düşünceleri insanoğlunu ölümsüzlüğe götürme düşüncesiyle aynıdır ve bu yüzden iyi anlaşırlar. Igor’un doktora duyduğu hayranlık ve vefa borcu her dediğini yerine getirmesini sağlar. Fakat ilerleyen zamanlarda doktorun asıl amacı hakkında şüpheler duymaya başlar ve Victor’un ölüleri diriltme deneyleri başarılı olmaya başlayınca doktorun değişmeye başladığını fark eder. Igor’un gösterdiği mücadele dahi çok sevdiği arkadaşı Victor’u deliliğin eşiğinden döndürmeye yetmeyecektir.

İyiliği hiç bilmemişseniz zalimliği yargılamak zordur.





Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde; Hollanda da bir bira devi markası olan Heineken’in sahibi Freddy’in muazzam kaçırılma hikayesi anlatılıyor. Azılı suçlular, milyonlarca dolarlık bir fidye isteyerek planlarını uygulamaya başlarlar

Dünyada iki tür zenginlik olur. Ya çok paran olur yada çok dostun olur. Ama ikisi birden olmaz.

2 yorum:

  1. vıktor u merak ettım en kısa zamanda ızlemelıyım 2015 filmi nasıl ızlemedım gercekten kendı adıma soktayım :) sevgıler güzel post ıcın ..

    YanıtlaSil
  2. Düşlerin terzisi benim de izlemek istediğim bir film. Hatta kitabını almak istemiştim. Ama elimde okunacak çok kitabım olduğu için almamıştım. Sevgiler...

    YanıtlaSil