İZLEDİKLERİM -68-

10 Nisan 2016


GİZLİ DOSYA / 2015
******
2004 yılı ABD başkanlık seçimleri yaklaşmaktadır. Daha önce Ebu Garib Hapishanesi'ndeki işkence skandalını ortaya çıkararak büyük sükse yapmış CBS haber bölümü yapımcısı Mary Mapes (Cate Blanchett) seçim öncesinde yine önemli bir haber yapmak istemektedir. Emekli bir asker tarafından kendilerine ulaştırılan belgeler çok ciddi bir iddia barındırmaktadır: İddiaya göre kongre üyesi George Bush'un oğlu George W. Bush'un 1968'de Vietnam'da savaşa gitmemesi için yüksek makamlardaki yetkililer usulsüzlük yapmıştır. Bu haber Amerika'da gündemi alt üst eder. Ancak haberde kullanılan belgelerin sahte olduğu iddiaları hem Mapes'i, hem de tecrübeli haber spikeri Dan Rather'ı (Robert Redford) çok zor durumda bırakacaktır.

Sorular habercilerin  gerçeğe ulaşmasına yardımcı olur.



SOLACE / 2016
**********

Seri bir katil olan adam bu işte çok profesyoneldir işlediği cinayetlerin ardından hiçbir delil bırakmamakta ve adının kim olduğu hakkında da hiçbir bilgi İpucu bulunmamaktadır. Genç bir fbı ajanı olan adam bu seri katilin peşine düşer ve onun kim olduğunu bulana kadar peşini bırakmaz. Bu çok dikkat isteyen zeki katili yakalamak hiçte kolay olmayacaktır. Ve bu zorlu yolda Bir yardıma da ihtiyacı vardır. Bu yardımı uzman bir tıpçı olan adamdan isteyecektir. Tıpçı adam ise kızını küçük yaşta kaybetmiş ve bu olaydan çok sarsılmış erkenden emekli olmuştur. Genç adam Tıpçıyı ikna etmek için elinden geleni yapacak ve seri katili bir an önce yakalamak için gizli planlar kuracaktır

Bazen en büyük sevgi eylemleri, verilmesi gereken en zor kararlardır.


KANUNUN KUVVETİ / 2014
*******
70’ler Marsilyası, ABD’ye uyuşturucu ithal eden en büyük yer ve dünyada uyuşturucu trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden birisidir. Gerçek hikâyeden uyarlanan film, tüm zamanların en büyük uyuşturucu organizasyonunu ve bu şebekeyi ortadan kaldırmak için yapılanları gözler önüne seriyor.



KAYIP KIZ / 2014
*****

Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Geri dönmeyince, polisin gözünde kocası Nick tüm şüpheleri üzerine çeker. Nick'in ise kafası karışmıştır zira Amy'ye ne olduğuna dair hiçbir fikri yoktur ama bir anda kendisini Amy'nin ailesinin hazırladığı bir yardım operasyonu içerisinde piyon olarak bulur! Nick masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır...

İki insan birbirini sevdiği halde ilişkilerini yürütemiyorsa işte asıI trajedi budur.
Şu lafı bilir misin.. En basit cevap, doğru cevaptır?



EMELIE /2015

Dan ve Joy çifti evilik yıldönümlerini kutlamak için bir akşam yemeği planlarlar.Ancak çocuklarına o akşam bakmak için bakıcıları Maggie'yi çağırırlar.Maggie o akşam müsait olamayınca en yakın arkadaşı Anna'dan yardım ister.Çift yıldönümlerini akşam yemeğinde kutlarken Anna'da evde çocuklara psikolokik işkencelere uygulamaktadır.Evin büyük oğlu Jacob,bir fırsatını bularak Anna'nın kimliğini ele geçirir.Kimliğine baktığında ise onlara bakan kişinin Emelie adında bir başkası olduğunu öğrenir.




1820 yılının kışında, İngiliz balina gemisi Essex, kimsenin inanamayacağı türden bir şeyin saldırısına uğrar: mamut büyüklüğünde dev bir balina. Gemi, bu saldırıya dayanamaz ve batar. Denizin tam ortasında gemisiz kalan mürettebatın hayat mücadelesi başlar. Fırtına, açlık, panik ve umutsuzluk yüzünden en derin inançlarını sorgulamaya başlarlar. Dahası karaya ulaşabilmek için önlerinde binlerce mil vardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder