İZLEDİKLERİM 73

23 Ekim 2016


YENİDEN DİRİLİŞ

Film konusunu gerçekte yaşanan olaylardan almıştır. Milattan sonra 26-26 yılları arasında kedisinin Mesih olduğunu idea eden İsa’nın halkı isyana davet etmesinden başlayan olaylar kısa sürede sapa saracak. Halkı isyana teşvik ettiği gerekçesi ile yargı önünde hasep vermeye zorlanan İsa ve karar sonunda mahkeme başkanı olarak karşımıza çıkmıştır. Yahudi topluluklarının İsa üzerindeki baskılarını ve ardından çarmıha gerilme olaylarını kapsayan filmde yükselen İsa ruhunun nerede olduğu hakkında çeşitli açıklamalara değinmektedir. 40 gün boyunca kimsenin bulamadığı İsa’nın kayıp bedene neler oldu? Sizleri bazı dini inançların kabul gördüğü tarihin tozlu sayfalarına davet ediyoruz. Hıristiyanlık adına büyük öneme sahip olayların beyaz perdeye yansıtıldığı filmi izlemeden geçmeyin.


SON GÖREV

John Alexander bir kiralık katildir ve güçlü politik bağlantıları olan, insan kaçakçılığı ile uğraşan mafya patronu The Boss lakaplı adam elinden bir kız kaçırır. John bu kızı bulması için tutulur ve bir süre sonra bulmak için görevlendirildiği kızı korumaya başlayacaktır.



SON MİRAS

Bir adamın babasının annesinden büyük bir miras kalır. Fakat adam bunu hak edip etmediğini sorgulamaktadır. Eğer kabul ederse yıllar boyunca hiç çalışmasına gerek kalmadan yaşayabilecek bir parası olacaktır. Ama diğer taraftan ise vicdanı bu parayı almaması gerektiğini söylemektedir.

***Affetmek özgürlüğe ulaştırır.


ŞEYTANIN OYUNCAKLARI

Eski bir inanışa göre, eğer günahlarınızı şeytanın oyuncaklarına anlatıp onları bir kutuya koyarsanız, bu kutular gittiğinde günahlarınız da onlarla birlikte yok olur.
Polis memuru Matt, öldürdüğü bir seri katilin evinde arama yaparken eski, tahta bir kutunun içinde küçük el yapımı oyuncaklar bulur. Fakat dikkatsizce arabasında unuttuğu bu tahta kutu, 8 yaşındaki kızının eline geçer. Takılar yapıp annesinin dükkanında bunları satan küçük kız, son kolyelerinde bu kutuda bulunan oyuncakları kullanır. Lanetli kolyeler artık başka insanların eline geçmiş, elden ele dolaşmaya başlamıştır. Bu oyuncaklara sahip olan her insan potansiyel bir katile dönüşerek, geri dönüşü olmayan şeytani bir yola girer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder