İZLEDİKLERİM 77

20 Kasım 2016


KARANLIK

Dr. Michael Cayle New York'un yaşantısından kaçıp ailesini bir araya getirmek için sakin bir kasabaya yerleşir. Bir müddet sonra arkasındaki karanlık ormanda korkunç yaratıkların yaşadığını ve kasabalının bundan haberdar olduğunu farkedecektir.


BENİM ADIM FERİDUN

Filmin konusu kısaca; kendini uzun süreli, kazanılmış bir ilişkinin rahatlığına bırakmış olan Ersan sevgilisi Ayla tarafından terkedilir. Ayrılık acısının yaşayan Ersan, kendi mutluluğunu düğünde bulacaktır. Hoşuna giden bu oyunu kısa tutup ilk fırsatta kaçarım sanırken karşısında damadın kuzeni Hayal’i görmesiyle yeni kimliği ile yaşayacağı çılgın bir gecenin tam ortasında bulur kendini. Geceyle birlikte ilginç olaylar art arda onu beklemektedir.




İMPARATORLUK TERZİSİ

Joseon Hanedanlığı döneminde Sanguiwon içinde çalışacak olanların arzularını,aşk hayatlarını ve kıskançlıklarını anlatır.Sanguiwon kraliyet tarafından giyilen kıyafetleri sorumludur.Dol-Seok (Han Suk-Kyu) kraliyet kıyafetlerinden sorumlu usta esnaftır. Kong-Jin (Ko Soo) doğuştan tasarımcı becerikli ve mükemmeldir.O yetenekleri sayesinde asilzade Pan-Soo (Ma Dong-Seok) tarafından saraya getirilmiştir.King (Yoo Yeon-Seok) ve Kraliçe (Park Shin-Hye) kraliyet kıyafetleri Dol-Seok ve Kong-Jin tarafından yapılırken kritik bir durumda karmaşıklık olur.


HATIRLA

Artık bunamanın pençesine iyice düşmüş olan Zev Guttman (Christopher Plummer), New York'ta bir bakımevinde yaşayan, Yahudi Soykırımı'ndan kurtulmuş bir adamdır. Burada Max Rosenbaum (Martin Landau) adlı bir başka Yahudi'yle tanışır. Rosenbaum onu Auschwitz'teki günlerinden hatırlamıştır, ikisinin de ailesini öldüren Nazi subayının, Rudy Kurlander sahte adıyla Kuzey Amerika'ya göç ettiğini anlatır. ABD ve Kanada'da 4 tane Rudy Kurlander adlı insan vardır ve katilin bu 4 kişiden biri olduğuna inanmaktadırlar. Max, Zev'i ikna etmeyi başarır ve Zev, ailesinin katili olan Kurlander'i bulabilmek için zayıflayan hafızasına rağmen beklenmedik sürprizlerle dolu bir yolculuğa çıkar.




4 yorum: