İZLEDİKLERİM 81

18 Haziran 2017


BİR FİNCAN AŞK

Zoe Walker ziraat mühendisliği yapmaktadır genel olarak kahveler üzerine çalışmaktadır ve özel bir kahve üretimi yapabilmek için kolombiya'ya gider ve orda kahve arazisi olan birisiyle tanışır yeni bir üretim şekli ile aromalı bir kahve üretmeye çalışacak olan Zoe Walker arsa sahibi ile geçen süre sonrasında yakınlaşmaya başlayacaktır. Aralarındaki ilişki büyük bir aşka doğru devam edecek çalışmalarıda aynı yönde gidecektir.


PASTORAL AMERİKA

Film tam olarak gerilim türünde olarak görünse de dram olarakta düşünülebilir 1960 'lı yıllarda Amerika'nın büyük toplumsal sıkıntıları çektiği zamanlarda çok zengin olan ve bir o kadarda saygın olan bir ailenin o yıllarda nasıl çöküşe geçtiğinden başlayan film toronto film festivalinde ödül almıştır.


KONSTANTİN

Los Angeleslı özel dedektif John Constantine'in doğaüstü olaylardaki başarısı yadsınamaz. Bu başarısının, kelimenin tam anlamıyla, Cehennem'e gitmiş ve geri dönmüş olmasıyla yakından ilgisi vardır. Eliyle tutup gözüyle görmediği hiç bir şeye inanmayan polis memuru Angela Dodson, ikiz kızkardeşi esrarengiz bir şekilde intihar edince, Constantine'le işbirliği yapmak zorunda kalır. İkili cenennem yaratıkları ve iblisleri alt edip, Los Angeles'ın karanlık sokaklarında yollarını bulmak için birlikte savaş verirler.


SEVMEK

İnşaat işçisi Richard Loving ile siyahi olan Mildred Jeter birbirlerine aşık olurlar. Richard o bölgede bir arazi alıp kendi evlerini yapmayı ve Mildred ile evlenmeyi hayal etmektedir. Fakat 1950'li yıllarda Virginia'da beyazların siyahlarla evlenmesi yasaktır. Bu yüzden Washington'a gidip burada resmi nikah yaparlar ve yaptıkları evde yaşamaya başlarlar. Fakat resmi olarak evlilikleri orada geçersizdir. Bu nedenle orada beraber yaşamaları yasaklanır. Bu eşitsizliği yıkmaya karar veren çift, haklarını mahkemede aramaya karar verir ve yasaların değişmesine kadar gidecek bir hukuk savaşı başlatırlar.


ŞEYTANIN GELİNİ

Film 17. yüzyılda geçmekte o dönemde cadılarla ilgili kulaktan kulağa hikayeler anlatılmaktadır. Bitki uzmanı'nın yanında çalışan güzel bir kız  hayatına giren bir balıkçıya aşık olacaktır. Aralarında büyük bir ilişki başlasade balıkçı aslında evlidir. Bununla birlikte kasabaya yeni gelmiş bir savcı kendini neredeyse tanrının elçisi zannederek katı kurallarını uygulamaya başlayacaktır.

Tanrının inancından çıkan kendisi şeytandır.
Kitaplar yalan söylemez.



2 yorum:

  1. Şeytanın Gelini'ni merak ettim. İzlenecekler listeme eklendi.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil