İZLEDİKLERİM 82

24 Haziran 2017


SATICI

Yaşadıkları evin yıkılma tehlikesi arzetmesinin ardından, tiyatrocu olan Emad ile Rana yeni bir ev aramaya başlar. Bu esnada Arthur Miller'ın Satıcının Ölümü oyununda başrol görevinde olan çift, başka bir oyuncunun önerdiği eve kiracı olarak yerleşirler. Ev çok güzeldir fakat evin önceki kiracısının özel hayatı ile ilgili çok fazla dedikodu bulunmaktadır. Yerleştikten bir süre sonra bir gece Rana yalnızken kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğrar. Rana olayı polise götürmek istemez, bunun üzerine Emad suçluyu kendi yöntemleriyle bulmaya karar verir. Bütün bu olaylar, aralarındaki ilişkiyi kötüleştirecektir.


ÖZGÜRLÜĞE DOGRU


Naziler Fransa’yı ele geçirmişlerdir. Fanny ve kardeşleri bu esir hayattan kurtulmak için yollara düşerler. Yolda başlarına bir takım olumsuz olaylar gelecektir.


YENİ AHİT
Tanrı filmde erkek insan figüründedir, Brüksel'de eşi ve kızı Ea ile yaşamaktadır, eşi ve çocuğuna çok kötü davranmakta, odasındaki bilgisayarla insanların hayatını sadistçe kontrol etmektedir. Babasının despotluklarından bunalan Ea, bir gün babasının odasının anahtarını alıp bilgisayarını karıştırarak insanların ölecekleri günleri ifşa eder. Çok sinirlenen tanrı kızını döver, Ea evden kaçar. Şimdi küçük kızın yapması gereken kendine 6 tane havari bulmaktır.



Hayatta elimizden hiçbir şey gelmeyen durumlar vardır.


YÜCE ADALET
 17 yaşında olan Mike Lassiter zengin babasını Boone Lassiter'ı öldürme suçu ile mahkemeye çıkacaktır. Onu savunma görevi ise avukat Richard Ramsay üstlenir. Fakat tüm işaretler Mike'ın bu cinayeti işlediğini göstersede, Mike da cinayeti kendisinin işlediğini söylemesi dışında bir şey söylemez. Mike'ın annesi ve diğer tüm tanıklar da şüpheli hareketler sergilemektedir ve Richard ile birlikte çalıştığı Janelle gerçeği ortaya çıkarabilmek ve Mike'ın aklanmasını sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır.


BİR FRANSIZ VİLLASI


Ünlü bir şef ve ve bir roman yazarı kafa dinlemek için aynı villada kalmaya karar verdiklerinde, yaşanacak olayların onları nerelere götüreceğinden habersizlerdir.


İnsanların senin hakkında ne yazdığını ve söylediğini umursamamalısın. Onların görmezden gelirsen senin üstünde güç kuramazlar. 



Anadolu'nun küçük bir köyünde çorak topraklarını bir toptancıya kaptırmak üzere olan Rumen köylü halkı, kurtuluş için bir çare bulmaya çalışmaktadır. Bu esnada köye henüz tayini çıkan öğretmen zamanla işleri değiştirecektir Bunu durdurmaya çalışan köylüler köy muhtarı ve yeni gelen öğretmenin önderliğinde büyük bir mücadeleye girişerek topraklarını kurtarmaya çalışacaklardır.



ZOR YARIŞ
(MUTLAKA İZLENMELİ)


Başarılı bir işadamı olan 35 yaşındaki Ramon, eşi ve çocuğuyla birlikte mutlu bir yaşam sürmektedir. Bir gün kendini kötü hissedince doktora gider ve ona MS teşhisi konur. Durumu gün geçtikçe kötüye gider ve ona bir yıl içinde 100 metre bile yürüyemeyeceği söylenir. Ramon, özgüvenini yeniden kazanabilmek için Demir Adam Triatlon yarışmasına katılmaya karar verir. Bir yıl sürecek olan hazırlık aşamasında ona hiç anlaşamadığı huysuz kayınpederi Manolo eğitmenlik yapar. Aile fertlerinin dayanışması , doğada geçen idman görüntüleri ve kullanılan şarkılar çok etkileyici. İnanılmaz bir gerçek hayat hikayesinden uyarlanan bu filmde, MS hastası bir adamın sporla ve ailesinin desteğiyle hayata tutunma çabası konu alınıyor.

Zayıflar için gelecek ulaşılmazdır
Korkaklar için bilinmezliktir.
Cesurlar için bu bir fırsattır.

En iyi hatıralar çılgın fikirlerden çıkar.
.


2 yorum:

  1. Satıcı çoğu İran filmi gibi çok etkileyici bir filmdi. İran sinemasını seviyorum.
    100 Metros'u not aldım, mutlaka izleyeceğim. Bir de Yeni Ahit!i merak ettim. İlginç bir filme benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satıcı filmini şehirler de oluşan başka sinema topluluğundan not almıştım. Belki senin şehrinde de böyle bir oluşum vardır. her hafta belli bir gün sinemada seçilen filmi izleyip yorum yapıyorlar. Tanrının yaramaz kızını zevkle izleyebilirsin. Hayırlı bayramlar,

      Sil