BURCUNUZ EN KİRLİ YÖNÜNÜZÜ ELE VERİYOR

05 Temmuz 2017





Koç

Sözünde pek duramaz, özgüveni de yoktur. Harekete geçmek için mutlaka birilerinin onu dürtmesini bekler. Bütün ev kuşları, ana kuzuları genelde bu burçtan çıkar. Aşkları da hiç destensı değildir, genelde platonik takılır zira o cesarete sahip değildirler. Hadi bir mucize oldu zar zor söyledi ve siz de kabul ettini. Eğer uçarı, hayatla eğlenen, aşkta heyecan arayan bir kişi iseniz geçmiş olsun…

Duygusal takılan sıkıcı tiplerdir. Her an ahlanmaya meyillidir. Ona bir şeyi bin kere anlatın anlamaz. Ya da (daha kötüsü) anladım havalarıyla anlattığınız şeyin tam tersi yorumlarda bulunur. Toplum tarafından sevilir zira  kimseye bir zararı yoktur. Hile, yalan dolan onların işi değildir.

Boğa

İnsan beynini yormaktan başka bir şey yapmazlar, orada burda arkanızdan atar tutarlar. Hele de size karşı ilgisi var ve siz ona karşı kayıtsızsanız yandınız demektir. O zaman yerin dibine sokar sizi. Aslında melek yüzlü şeytan desek pek de yanlış olmaz, intikamcıdır.

Ailelerinin durumu iyi değilse vay hallerine. Her şeye löp diye konmak isterler. Çok param olsun, en güzel sevgili benim olsun, olsun, olsun, olsun…. Kendini dünyanın merkezi sanır. Sizden çıkarı varsa sizden iyisi yoktur. Ya evlenmezler, ya da geç evlenirler.

İkizler

İki yüzlü karakter çorbası! İkizler burcu hayatı boyunca onu bunu sömürüp durur. Bol organizasyonlu, bol dedikodulu, fesat mı fesat kişilerdi. “Hadi arkadaşlar şunu yapalım…” “Aaa ayıp ettin tabii ki gelirim….” “borcum olsun… ” en çok yalanlarından bir kaçıdır. Çok iyi yalan söyler. Gevezedir de. Sır tutamaz, ayaklı Gazete dedikleri türdendir. Gezsin, tozsun, eğlensin, o kadar.

Öyle sıkıya mıkıya gelemez fazla. Laf olsun diye konuşur, evlenmek için evlenir, desinler diye yapar. Bir sözü diğerini tutmaz. Yanında kimse olmayınca da korkağın tekidir. Habire birilerinin , bir şeylerin arkasından konuşur. Pek güvenilmez olsalar da şeytan tüyü vardır bunlarda. Kendini affettirmeyi iyi becerir.

Yengeç

Kendini akıllı sanan, saftiriğin biridir. Herşeye kolayca inanır. Gidenin ardından asırlarca yas tutar. Bir de bir gün herşeyin iyi olacağına ilişkin paranoyası yok mudur, gel de çıldırma! Onu dış görünüşünden daha çok ilgilendiren bir şey yoktur bu dünyada. Birkaç iltifatta yelkenleri suya indiriverir hemen. Bencildir de! Her şeyin en iyisini, en doğrusunu kendisinin bildiğini sanır. Sanki bu dünyaya yüce bir görev için gelmiş gibi davranır. En az bir koç kadar ana kuzusudur. Bir de hayat boyu yaslanacağı bir duvar olsun ister.

Bir gün melek, bir gün şeytandır. Yani bir türlü çözemezsiniz onu. Sürekli gelgitlerde yaşar. Tehlikelidir. İnsanı kolayca avucunun içine alır. Eğer nefretini kazanmışsanız dikkat. Böyle durumlarda öfkesi henüz tazeyken pek çevresinde durmayın. Çünkü o zaman yapmayacağı şey yoktur. İlişkilerinde zordur. Birini severse onu sanki malı gibi sahiplenir, ama gözü de sürekli dışarıdadır. Bir yengeçle dostluk neyse de, aşk asla. Çünkü kaprisleriyle sizi hayatınızdan bezdirir

Aslan

Aslan burcu insanı kendisinin gökten zembille indiğini sanır. Issız bir adaya düşse, yanında isteyeceği üç şeyden biri aynadır. Kendinde şeytan tüyü olduğunu düşünür. Sanki o olmasa çevresindeki hiçbir şey düzgün gitmeyecek zanneder. Özgürlüğü asla vazgeçemeyeceği şeydir. Aslında saftır, kolayca kandırılabilir. Öyle ince detaylardan da pek anlamaz.

Bir yalan söylediğinde ya da gizli bir iş yaptığında kısa sürede kendini ele verir. Sakın bu aslan megolamanına nasıl göründüğünüze dair bir şey sormayın. Çünkü siz kendinizi ne kadar mükemmel hissederseniz hissedin, o olumsuz bir şey bulacaktır. Bir aslanla kavga ettiğinizde, size saldıracağı ilk konu dış görünüşünüz olacaktır. Kilonuzdan tutun da, gözlerinizin şaşılığına, dudaklarınızın inceliğine kadar ne varsa onu fazlasıyla ilgilendirir. Ruh sağlığınız açısından tehlikelidir.

Başak

Hemen hemen her şeye kolayca uyum sağlar. Çünkü başka türlü ortam yapamaz, çevre genişletemez. Sırf çevresindekiler eksilmesin diye kendi fikirlerini savunmaktan korkar. Zaten kim karşısında her söylediğine he diyen bir tip istemez ki. En sinir bozucu huyu, insanlarla konuşurken onların, rahatsız edecek kadar gözlerinin içine dik dik bakmasıdır. Genelde efendi takılır.

Şıpsevdidir, sessizdir, kuruntuludur ve genelde dalgındır. Sizinle konuşurken çoğunlukla kafasından başka şeyler geçer. Yaptığı iyilikleri en ufacık bir hatanızda her an başınıza kakabilir. Fazla alaturkadır. Ayrıca saplantılıdır. İlişkilerinde romantik olmaya çalışır. Ama bir süre sonra can sıkar. Onlar için yarın değil, bugün önemlidir. İçten içe her türlü çılgınlığı yapmaya meyillidir

Terazi

Mıy mıy terazi, dır dır terazi! Canınız sıkıldığında en son arayacağınız kişi olmalıdır. Çünkü sizin ufak bir moral bozukluğunuzu dahi depresyona kadar götürür. Kafasını her şeye takar.  Bir gün size çok yakın davranır, ertesi gün bir bakarsınız suratınıza dahi bakmıyor. Sırlara, gizemli şeylere çok meraklıdır.

Müthiş bir dedikodu deposudur. Aklı takılır, takıldığıyla kalır. İnsanı boğan, sıkan bir havası vardır. Başta zor bir ihtimalle de olsa size çekici ve ilginç gelse bile, sonrasında kaçmaya çalışırsınız. Yemeğe düşkündür. Çevresi tarafından robot, soğuk ve dengesiz olarak tanınır. Tatminsizdir

Akrep

Çevresine genelde ılımlı ve temiz kalpli havası veren akreplerin, insanları şaşkına uğratmakta üstüne yoktur. Kuşkucu, kıskanç ve iki yüzlüdür. Size ne zaman hangi yüzünü göstereceğini asla kestiremezsiniz. Bazen şefkatli, sıcak, bazen de saldırgan ve soğuk bir buzdolabı gibi olur. Sizin yüzünüze gülüyor olması, asla size karşı iyi niyetler beslediğinin garantisi değildir. Bir şeyi kafaya koydu mu yapar.

Vücut dilini çok iyi kullanır. Yüz mimikleri en çok olan insan tipidir. Her olaya ,her şeye bir mazereti vardır. Çok dikkatli ve akıllıdır. Avına sinsi sinsi yaklaşır. Eğer çevrenizde bir akrep varsa, kesinlikle dost olmaya çalışın. Kıskançlığı yüzünden yapmayacağı şey yoktur. Sürekli ilginin kendisinde olmasını ister.

Yay

Konuşur, konuşur, çenesi de yorulmaz. Beleşe bayılır. Ben yaptım, ben ettim havaları pek ünlüdür,  heyecan tutkunudur. Bağımsızlığına en düşkün burçtur. Duruma, ortama göre anında değişirler. Nabza göre şerbet verirler. Yay burcuna gazı verdiniz mi bir daha tutamazsınız. Her şeyi abartmaya bayılır. En ufacık, en basit olayı bile süsleyip öyle anlatırlar size.

Dikkat yoksunudurlar. Sevgili olarak hiç çekilmeyen, son derece kaprisli tiplerdir.  Bardağın hep dolu tarafını görecek kadar, hayattaki olumsuzluklara gözlerini kapatırlar. Sıkılınca kaçarlar. Eğer sonunda bir çıkarları yoksa, mücadele etmeyi pek sevmezler. Hayatta kendilerinden daha önemli hiçbir şey yoktur. Biten ilişkilerinin ardından konuşur, kızdığı arkadaşlarının arkasından atar tutarlar. Bu yüzden pek güven vermezler insana.

Oğlak

Tam bir inatçı keçi! Pire için yorgan yakan, dobralıkla patavatsızlığı karıştıran, her an bir sinir krizi geçirtmeye müsait tiplerdir. Onun için o daha iyi, bu daha kötü gibi bir ayrım genelde yoktur. Bu nedenledir ki, çok mecbur kalmadıkça saçlarınızın yeni şeklini,kıyafetinizde yaptığınız değişikliğin nasıl olduğunu bir oğlak yerine başkasına sorsanız iyi edersiniz.

Onun aklı fikri arkadaşlarıdır. Özel hayatının didiklenmesinden hiç hoşlanmaz. Eğer bir filmi onunla birlikte izleme gafletine düştüyseniz şayet, size durup dururken, oyuncunun en son ne söylediğini sorar. Filmin her sahnesinde yorum yapar, o da olmadı absürt bir şey bulur kafanızı karıştırır. Olmadık yerde güler, olmadık yerde soru sorar

Kova

Yaşantısı boyunca kompleksleriyle hem kendisini hem de çevresindekileri canından bezdirir. Basmakalıp olduğu gibi değişime pek açık olduğu söylenemez. Okul hayatının parmakla gösterilen parlak çocuğu değildir. İş hayatında ise hep kolay işleri tercih eder. Olsa da olur, olmasa da olur hayat felsefesidir. Yemeğe olan düşkünlüğü de ayrı bir mevzudur.

Genelde sizi kompleksleriyle bunaltır ama onun dışında, diğerlerine göre daha zararsızdır. Yıllar sonra bir anıyı hatırlayıp efkarlanır. Nostaljiktir, yıllar sonra hatıra olur diye tonla şey saklamaya bayılırlar. Her ne kadar içlerinden bazıları, ağır abi, hanım ağa gibi bir görüntü çizseler de, hemen hemen hepsi sulu gözlü, duygusal tiplerdir.

Balık

Sorsan hayatta en büyük acıları o çekmiştir. Bindiği gemi batar, tuttuğu dal kırılır. Anılarla yaşamaya bayılır. Geçmişinden asla sıyrılamaz. Dış görünüşe çok fazla önem verir. Öyle lider olmak gibi bir kaygısı yoktur, kıyıda köşede kendine bir yer bulsun yeter. Onu mutlu etmek neredeyse imkansız gibidir. Herhangi bir şeye bile hemen sevinebilir, ama asla mutlu olmaz. Karamsar, olsa da olur ama olmasa acaba daha mı iyi olurdu dedirten tuhaf tiplerdir.




Kaynak: habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder