İZLEDİKLERİM 86

08 Temmuz 2017


KAFAYA TEK KURŞUN

Vücudu yara bere içerisinde olan Ismahel gözlerini bir hastanede açar. Ancak hafızasını kaybetmiştir ve kim olduğunu, başına neler geldiğini hatırlayamaz. Ismahel ismini ise kendisini iyileştiren Ailin adındaki genç bir doktor vermiştir. Ismahel iyileşip hafızasını kazanmaya çalışırken bilmediği geçmişi peşini bırakmaz ve Ailin kaçırılır. Ismahel’in tek çaresi hafızasını geri kazanıp geçmişiyle yüzleşmek ve kaçırılan Ailin’i kurtarmaktır.

Sabır, başarıyı sağlayan en önemli unsurdur.



CANAVARIN ÇAĞRISI

Patrick Ness’in kaleme aldığı romandan beyazperdeye uyarlan film’de 12 yaşındaki Conor canavarlar ve peri masallarının fantastik dünyasına kaçmak üzeredir. Annesinin hastalığı ile ilgilenen Conor, aynı zamanda pek sempatik olmayan büyükannesi ile zaman geçirmek zorundadır. Bulunduğu okul eğitimden uzak ve zorbalarla doludur. Conor’un babası ise ondan binlerce mil uzakta, Amerika’ya yerleşmiştir. Conor bu korkutucu gerçeklerden uzaklaşmak için fantastik varlıkların hüküm sürdüğü hayal dünyasına küçük bir yolculuğa çıkacaktır. Bir gece saat tam 12.07 ‘de yatak odasının penceresinde beliren 13 metrelik porsuk ağacı, o geceden sonra her akşam aynı saatte Conor ‘u ziyaret etmeye başlar. Bu canavarın anlatacağı hikayeler vardır ve Conor’un bu hikayeleri dinleyip kafasında canlandırması konusunda ısrarcıdır. Bu kadim, vahşi ve acımasız Canavar, Conor’un cesaret, inanç ve gerçeklik ile dolu yolculuğunda ona rehberlik edecektir.

İnsanlar  anlamadıkları şeyleri sevmezler.
İyileşmenin yarısı inanmaktır.


SAND CASTLE

Irak'ın işgali sırasında anlatıyor; bir Amerikan askeri birliği küçük bir köyü korumaya çalışıyor.

Bir savaş doğru sayılacaksa içinde biraz utanç olmalı.



 KIRMIZI KAPLUMBAĞA

Teknesi ile açılan bir adam büyük bir fırtınaya yakalanır teknesi bir anda alabora olan adam suya düşer ve bayılır uyandığında ise bir adanın sahinine vurmuştur. İlk başta adayı inceleyen adam ordan nasıl kurtulacağının planlarını yapmaya başlar fakat çok uzun süre o adada kalacağını bilmez. Nedeni ise hiç yardıma gelen olmayacak yengeç ve kaplumbağalarla dolu bir adada yaşamaya çalışmaktadır. Her gün dahada çok sıkılan adam ağaçlardan bir sal yaparak o adadan çıkmaya çalışacaktır fakat buda mümkün olamayacak sonrasında denizden bir kadın çıkıp gelecektir.



REHİNELER


Bir banka soygununda işler umulduğu gibi gitmeyince, üç umutsuz suçlu bir anne, bir baba ve bir çocuğu rehin alırlar. Bu olayın sonucunda ise herkesin hayatta kalmayacağı şiddet dolu ve hummalı bir yolculuğa çıkacaklardır.

Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.


MADE IN FARANCE

Paris’i kana bulayan terörist saldırılardan sonra gazeteci Sam, bir grup cihatçının arasına karışır. Asıl amacı bu gençlerin niyetini öğrenmektir.


2 yorum:

  1. bende dun izledigim bir filmi sana onereyim

    film ismi okja gercekten cok guzel ve anlamli bir filmdi

    YanıtlaSil