İZLEDİKLERİM 87

16 Temmuz 2017


AZİZ THE SAİNT

Simon Templar (Aziz), kiralık bir hırsızdır ve Dünya üzerinde çalamayacağı şey yoktur. Soğuk savaşın gizli yürütülen sürecini çalıp Rus hükümetine devretmekte olduğu görevinde sırrını elinde tutan bir kadınla da karşılaşır



CİNAYET ÇIKMAZI

60'lı senelerin New York şehrinde geçen filmde karanlıktaki cinayet olaylarına ışık tutuluyor. Konu olarak filmde ölmesini istediğiniz birisini ve bunun gerçekleşmesi için çalışmak arasındaki fark işleniyor..

Önemli olan kanıt değil, şüphe. Şüphe herşeydir.



YAŞAMAK GÜZEL ŞEY

Kanser oldugunu öğrenen bir insanın, ölmeden önce yapmak istediklerini konu alıyor.


Mutluluğun formülü olsaydı, bu kapitalist sistem onu da satardı.



CESET

Ormanın içindeki bir morgda görevli olan bir gece bekçisi gece yarısı arabayla ezilir ve birkaç kafatası çatlağı ve yarası ile komada yatmaktadır. Peki ama bekçiyi korkutup yerinden kaçıran şey ne olmuştur? Peki ya kayıtlara göre o gece kaybolan Mayka Villaverde’nin cesedi nerededir? Her ne kadar kalp krizinden öldüğü tahmin edilse de otopsi durumu beklemedeyken ölüm belgesini kim imzalamıştır? Adli tıpta bulunan bir prensibe göre; aksi ispatlanana kadar her ölüm bir cinayettir. Bu vakanın arkasındaki kişiyi bulmak ise zorlu bir görev olacaktır.


KANUNSUZ TOPRAKLARDA

1959’da Indochina’da geçen bu hikayede. Tehlikeli ve suç işleme oranı yüksek olan hapishane (Vietnam savaş suçları ve Avrupa savaş suçluları vb.) dört tehlikeli adam tarafından yönetiliyor. Ülkedeki en büyük hapishane olma özelliğini de taşıyor, Avrupa’daki eski şampiyon boksör olarak tanınan Martin Tilman (Scott Adkins), zengin insanların suçluları yüksek bahisler basarak oynatılan turnuvalarda mücadele etmek için yarıştırılmaya çalışılıyor. Tilman serbest kaldığı zaman sadece eve dönmek istemesine rağmen cezaevindeki güçler onu tutmak, cezasını çoğaltıp dışarı çıkmasını engellemek için elinden gelen her şeyi yapacaklar veya tuzak kurmaya çalışacaklar. Ninja 1 ve Ninja 2: Gözyaşının Gölgesi ile 2009 ve 2013 de çektiği film serisi ile kendine hayran bırakan, Yenilmez 4 Boyka: Undisputed serisi ile de kalbimizde taht kuran ve hayla türkçe dublajı çıkması nı beklediğimiz son filmi ile 2016 da adından çokca söz ettiren Scott Adkins e yine birbirinden güçlü kişiler de eşlik edecek izleyip görelim. Filmin içerisinde kötü örnek teşkil edebilecek şiddet hareketleri ve kanlı sahneler çok olduğunu göz önünde bulundurup izleyiniz.

Kafeslerimizi kendimiz yaratırız.
En kötülerimiz bile sevilmek ister.
İnsan öldürmesi en zor hayvandır.
Kötü şansı bilinçaltımızda taşırız, kendi kendimize yükleriz.



DEHA

Dahi olmak, bir hediye mi yoksa bir lanet mi? Aslında bu tarz filmlerin ilgi çekiciliği oldukça yüksek diyebiliriz, Akıl Oyunları, Sonsuzluk Teorisi ve Einstein And Eddington filmlerini örnek verebiliriz tabi bir de X Plus Y . Gifted yani Deha filmi de bu tarzlara yakın kendine hayran bırakan türden bir film. Frank Adler (Chris Evans), Florida’nın bir kıyı kasabasında genç yeğeni Mary’i (Mckenna Grace) yetiştiren bekar bir adamdır. Mary 7 yaşında parlak dahi bir çocuktur. Frank, Mary’nin normal bir hayat sürmesini ister fakat zorlu annesi Boston’lı Evelyn (Lindsay Duncan) Mary’nin matematiğe olan hakimiyetini fark eder ve Frank’le Mary’yi birbirinden ayırmaya çalışır. Aile gerilimleri ve kopuklukları patladığında, amca ve yeğeni, ev sahibeleri ve yakın arkadaşları olan Roberta’dan (Octavia Spencer) ve öğrencisine olan ilgisi kısa sürede amcasıyla da aralarında bağ oluşmasına sebep olan Mary’nin öğretmeni Bonnie’den (Jenny Slate) destek görürler.

2 yorum:

  1. "Cinayet Çıkmazı" nı not aldım, güzele benziyor.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil