CHARLES BUKOWSKI'DEN SEÇME SÖZLER

02 Ağustos 2017

 (520x70, 9Kb)




1) İnsan; Geçmişin hasretçisi, geleceğin özlemcisi, yaşadığı anın şikayetçisidir. 

2) Bu kadar iyi niyetli olmayın, Çünkü en yakın bildiğiniz vefasız çıkabilir ve sizi düşmanlarınız değil de dostlarınız yıkabilir. 

3) Bazı insanları acı büyütür ve yaşatır. Acı çekmeden; daha doğrusu yeterince acı çekmeden, yitirmeden, o korkunç yalnızlığı tatmadan kendisi olamaz bazı insanlar. Ne zaman ki en sevdikleriniz yan çizer,ne zaman ki birer birer düşürür herkes maskesini, ne zaman ki yalnızlıktaki o muhteşem gücü keşfederseniz, o zaman başlarsınız gerçekten yaşamaya. 

4) Mutlu olmadığın biriyle mutlu görünmeye çalışma. Olan mutluluğa olur. 

5) Her insanın, hayatında kaçmakla direnmek arasında bir seçim yapmaya zorlandığı anlar vardır. Ben direniyorum. 

6) Yılların, bana öğrettiği şeylerden biri de bu oldu; Mutluluğu yakalamışsan, sorgulama. 

7) Yalnızlıkla beslenen biriydim; yalnızlığımı alırsanız yemeğimi ve suyumu almış kadar olursunuz. Yalnız kalamadığım her gün gücümden bir şeyler alıp götürür. Bununla övünmüyorum ama önemliydi benim için. Odanın karanlığı güneşti bana.. 

8) İnsan olmak rezil bir şeydi; öyle çok şey vardı ki olup biten. 

9) Yalnızlıktan daha kötü şeyler de vardır; ama çok geç kalırız onları anlamakta. Ve çok geç’ten daha kötü birşey yoktur. 

10) Mutluluğu yakalamışsan, sorgulama. 

11) Erkek kadına tokat atarsa erkek suçludur, Kadın erkeğe tokat atarsa yine erkek suçludur. 

12) Gece sisini delen bir ışıktır aşk. Sarhoş olduğunuzda bulamadığınız anahtardır aşk. On yılda bir gerçekleşen şeydir aşk. Diğer insanın mahvettiğini sandığın şeydir aşk. Çalan telefondur aşk, aynı ses ya da başka bir ses ama asla doğru ses değil. İhanettir aşk. Evsizlerin ara sokaklarda alev alev yansımasıdır aşk. Eski bir Los Angeles otelinin çatısına yağan yağmurdur aşk. Istakoz gibi haşlanma biçimimizdir aşk. Söylediğimiz bütün yalanlardır aşk. Çığlığı hala yankılanan andır aşk. Yerde sürünen şeydir aşk. Bir yabancıya dayanmış dans eden karındır aşk. Ve çok fazla ve fazlasıyla erken kullanılan bir sözcüktür aşk. 

13) Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem.Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam. 

Heinrich Karl Bukowski
 
 (68x68, 1Kb)

10 yorum:

  1. Tek tek üzerinde düşünülmesi gereken sözler hepsi de, çok güzeller..

    YanıtlaSil
  2. Bukowski'den derin sözler... Sosyal medyada çok paylaşılıyor sözleri. Bazen karşıma çıkıyor :)

    YanıtlaSil
  3. "Gerçekçi" kime denir diye sorarlarsa bana, bu adamın adını veririm. Taş gibi oturuyor bazı sözlerin insanın midesine

    YanıtlaSil
  4. İlk 3 sozu benim gibiler icin soylemis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her sözde mutlaka insan kendinden bir şeyler buluyor...

      Sil
  5. Sözlerin hepsi bir birinden güzel ama 11. Maddee ayrı bir bayıldim :) ellerine saglk iklim :)

    YanıtlaSil
  6. Saatimiz 02.38'i gösterirken Bukowski'ye denk gelmek manalı oldu.
    Buna vesile olduğunuz için teşekkürler.:)

    YanıtlaSil