İZLEDİKLERİM 95

20 Ağustos 2017


FIRTINALI HAYATLAR

Genç yaşta ün ve başarı sahibi olan Wolfe, çarpıcı bir yeteneğe ve karaktere sahiptir. Perkins, tüm zamanların en saygıdeğer ve tanınan edebiyat editörlerindendir ve F. Scott Fitzgerald ve Ernest Hemingway gibi sembolleşmiş roman yazarlarını keşfeden isimdir. Wolfe ve Perkins arasında şefkatli ve karmaşık bir dostluk gelişir. Eğitici ve önlenemez dostlukları, bu parlak ama birbirinden çok farklı iki adamın hayatını sonsuza dek değiştirecektir.


KURT KADIN

Norveçli yazar Erik Fosnes Hansen’in aynı adlı romanından uyarlanan filmin başlığı dilimize “Aslan Kadın” olarak çevriliyor. Film ve kitap, vücudun her yerinde aşırı kıl uzamasına neden olan Hipertrikoz hastalığından mustarip Eva’nın gençlik yılları anlatıyor. Eva doktorlar tarafından aşağılayıcı tavırlarla incelenir ve okulda sürekli onunla alay edilir. Sonra âşık olur; saygıyı ve saygısızlığı öğrenir. Gençlik yıllarını nadir görülen hastalıklara sahip diğer çocuklardan oluşan bir tiyatro grubuyla turnelerde geçirir.


BARAKA

Mackenzie Allen Phillips, küçük çocuğu Missy’nin kaçırılması ve ardından öldüğünün tahmin edilmesinden sonra inzivaya çekilmiş, hüzünlü bir adamdır. Mack günün birinde bir mektup alır ve gönderenin Tanrı olduğundan şüphelenir. Mektupta Missy’nin öldürüldüğü yer olan barakaya dönmesi istenmektedir. Bir süre düşünen Mack eşyalarını toplayarak Missy’nin kaçırılmasından sonra ilk kez barakaya geri dönmek için yola çıkar. Orada bulacağı şey hayatını tamamen değiştirecektir…


YAĞMUR DUASI

New York’ta çalışan bir gazeteci, babasının şüpheli ölümünün ardından kuraklık ve çetelerin çiftçi topluluğunu kırıp geçirdiği memleketine döner.



TÜMÖR

Frederik, dolandırıcılıktan yargılanmaktadır. Ancak, bir beyin tümörü olduğu ve tümörün karakterini değiştirdiği ortaya çıkar. Bu nedenle yaptığı şeyin yanlış olduğunun bilincinde değildir. Diğer yandan karısı Mia’ya da çok daha agresif davranmaya başlar. Mia, Frederik’in avukatından yardım isteyecektir.






6 yorum:

  1. Baraka filmini pek beğenmemiştim. Konusu itibariyle pek sarmadı beni açıkçası.
    Genius ise aslında güzel bir konuya sahip ama biraz ağır bulmuştum. Herkesi sarmayabilir. Diğerlerini izlemedim ama "Tümor" ilgimi çekti, ona bakabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence tümor basit bir film yerine Kurt kadını izle, sonunu tahmin edecek misin bakalım.

      Sil
    2. Tamam o zaman 👍

      Sil
  2. İlginç bir öykü. seyretmeye çalışacağım ilk fırsatta. :)

    YanıtlaSil
  3. Her biri tam izlenecek türden benim için önerileri çok beğendim baraka'yı özellikle merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barakanın kitabı vardı filme ordan uyarlandı. Ben almamıştım kitabını ama filmini beğendim. Kurt kadını tavsiye ederim çocuklar yokken izle..
      Sevgiler,

      Sil