100 GÜN İÇİNDE YAŞAMI İYİLEŞTİRMEK İÇİN 60 KÜÇÜK ADIM (2.KISIM)

28 Eylül 2017

MUTLULUK



4.  Tüm psikologların kesinlikle farklı düşünceleri  izleyin, hayatınızda her gün müteşekkir olduğunuz 5 ila 10 maddeyi ajanda üzerine yazın.

5. Yapmayı sevdiğiniz 20 küçük şeyin bir listesini oluşturun ve önümüzdeki 100 gün boyunca günde böyle bir şey yaptığınızdan emin olun. Örneğin, öğle yemeğinizi parkta bir bankta yiyin


6. Psikolojik  bir günlük tutun, yani gün boyunca ortaya çıkan düşüncelerinizi ve duygularınızı yazın. Örneğin, günde kaç kez kendinizi bir şey için suçladınız, başkalarına karşı ne kadar kritik olduğunuzu, günde kaç kez pozitif düşünceleriniz olduğunu vb.

7. Gelecek 100 gün boyunca günde en az bir kere gülmeye çalışın.

8 yorum:

  1. 4. maddenin benzerlerine bu ara çok fazla denk geliyorum, "düzenli" şeyler beni bir noktadan sonra kopartsa da, sanırım deneyeceğim ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım başarılı olursunuz. Denemekte yarar var.

      Sil
  2. çok güzel bir yazı dizisi teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  3. 7.madde her gün yaptığım şey :))) Psikolojik günlük tutmak güzel bir fikir. Psikologları dinleme işini ofiste çalışırken arka planda açıp dinliyorum. İnsanın her daim kendisine bir şeyler katması gerekiyor ve şükür çok önemli. Sabah uyanmak bile şükür sebebidir. Her gün uyanınca şükrediyorum. Herkes yapmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bunları yapmanıza sevindim. Şükür bence de çok önemli.

      Sil
  4. Ne güzel maddeler bunlar. Bunları uygulayınca sanırım herşey daha güzel olacak.Devamını bekliyorum.:)

    YanıtlaSil