108. YILINDA PAVLİ PANAYIRI...

18 Eylül 2017


108. Yılında pavli panayırına her zamanki gibi sergi kurmaya devam ettik. Pavli Pehlivan köyün kısaltması oluyor. Halkı genelde POMAK kökenli. Eğlenceyi de yemeyi de çok severler. Bu panayıra her şehirden gelen olduğu gibi, yurtdışından da gelen çok. Bazı Almanyadaki vatandaşlarımızın da bu panayıra yıllık izinlerini denk getirdiğini duymuştum.

Bu görmüş olduğunuz resim de panayıra civar köylerden gelen kişilerin konaklama mekanları. Traktör römorkları kapatılıp içine yatak, yorgan, mutfak eşyası, elbiseler konularak yaşam mekanı haline getiriliyor. Geceleri hem lunapark kesimi, hem konser alanı, hem de kuzu çevirmecilerin mekanları dolup taşar.

Ağbim Cuma gecesinden giderek sergisini kurdu. Ben 3 gün boyunca sabah gittim akşam döndüm. Çocukken rahmetli babam beni de götürür, ufak tefek satışlar yaptırırdı. Gece oldumu da devamlı müşterisi olan pomak bir aileye beni verir, onların evine gönderirdi.

Çevre civarlar şehirlerden devamlı gelen fotoğraf grupları çeşitli fotoğraflar çekerler. Ben de fotoğraf makinasını götürüp çekmek isterdim ama maalesef satış yaptığım için ve bu mekanlarda hırsızlık olayı çok olduğu için götürmeye çekindim. Zaten bir sabah kahvaltı yaparken bir çocuk karnını tutarak yürüyor, sancısı varmış gibi kıvranıyordu. Biraz dikkatli bakınca hırsızlık yaptığı belli idi.

Tshirt 'ün altında bir şey vardı. Küçük yaşta bu çocukların böyle çalıştırılması ve böyle bir alışkanlık edinmeleri ne yazık ki çok acı... Kimbilir kimin canını yaktı.




Telefon ile 3-5 foto aldım sadece...


Bu resim 105. yılından dı...


Bu seneki fotomodel birincimiz. Bizim sokak ta idi. Bütün fotoğrafçıların ilgi odağı oldu, bir de CHE tshirt'lü kardeşimiz ...
Bütün gün  
DONUM ŞEKİL, YANIMDAN ÇEKİL...
RAGA RAGA Kelimelerinden kafam şişti. Bir taraftan satış yapıyorsun müşteri ile uğraşıyorsun, bir taraftan da bunların cıvıklıkları beni bezdirdi. Müşteri ayrı bir alem. Pazarlık sünnetimizde var bunu kabul ediyorum inanın. Ama 3 tane yazlık yorgan pazarlığı yapıp 4. yorganın fiyatını da yarıya indir alayım dedi mi fıttırıyorsun. Zaten 3 tanede indirim almışsın niye 4 üzerinden pazarlık yapmadın değil mi?
Ya da müşteriye buyrun diyorsunuz, nasıl yardım ederim anne diyorsunuz, hacı anne diyorsunuz, buyur abla diyorsunuz. Elinizden gelen hürmeti dilinizle yapıyorsunuz, Dolu silikonlu hazır yastık soruyor, kendisine yastığı uzatıp 12,5 diyorsunuz, o ise kendisine pahalı geldiği için yastığı öyle bir fırlatıyor ki sanki o yastık yüzünüze çarpıyor, ne pazarlık yapıyor ne de benim için pahalı diyor...  Sonra gidip mağazadan ben tanesi 25 e aldım diyen oluyor...Ya da havluyu alacakmış gibi katlıyor, bunun hasarı var deyip 8 tl' lik havluyu 5 'e istiyor. Ver hasarına bakayım diyorsun çekip gidiyor işine gelmiyor çünkü.  
VELHASIL ÇILDIRMAK İŞTEN DEĞİL.


Bu şekerlerde karşı pazar komşumuzun çocukları... Fotorafçılara bu çocuklar değilde, asılı rengarenk çamaşırlar çekici geldi, bana gene bu ufaklıklar:))) eee herkesin bakış açısı değişir....

Pavli panayırının profesyonel fotoğrafları için google amcaya pavli panayırı yazıp görsellerde görebilirsiniz. Mesela;


Dolu dolu geçen 3 günün sonunda artık dinlenme zamanı ...

2 yorum:

  1. Anladığım kadarıyla hem keyifli geçmiş hem de yorgunluk olmuş. İnsanlarla uğraşmak bence en zor iş. Çocuklara hırsızlık yaptırılması da kanımı dondurdu. Nasıl böyle şeylere alet ediyorlar o masum ruhları anlamak istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorgunluk daha fazla diyelim.İş sğır gelmez insan ağır gelir inan.

      Sil