İZLEDİKLERİM 97

01 Eylül 2017


W. – Flanders Tarlalarında Cinayet

Witse, bir akrabasının cinayetini araştırmak üzere döner. Çok geçmeden başı yerel polis teşkilatıyla derde giren Witse, araştırmasını sürdürürken eski aile meselelerini de su yüzüne çıkaracaktır.


HANNAH'IN SIRRI

60’ların sonu, dokuz yaşındaki Johanna yaşadığı küçük Avusturya kasabası Wels’te Katolik olarak yetiştirilmektedir. Bir gün büyükannesinden ailesinin geçmişine dair önemli bir sır öğrenir: Aslında Yahudi olduklarını. Hayatı bir anda kötü yönde değişmeye başlar ve kısa sürede kasabada yaşayanların gerçek yüzüyle tanışır. Fakat Johanna dürüstlüğünden geri adım atmamaya kararlıdır.


ÇIKMAZ YOL

Carter (Thomas Jane), cinayete tanık olan 12 yaşındaki küçük bir kızı kurtarma şansı yakalayan emekli bir askerdir. Elindeki tek tüfeğiyle kızın hayatını kurtarabilmek için, fiziksel ve psikolojik bir savaşın içine girer… 12 yaşındaki Elizabeth mezarlık ziyareti sırasında maskeli bir katilin 3 kişiyi infaz edişine tanık olur. Ancak katil (Laurance Fishburne) , küçük kızın fotoğrafını çektiğini fark edince Elizabeth’in peşine düşer. Caniden kaçan Elizabeth yakındaki tek eve sığınır. Eski bir asker olan Carter (Thomas Jane), çakısı ve av tüfeğiyle küçük kızı koruyabilecek midir. Katil ve Carter arasında başlayan psikolojik ve fiziksel savaşı kim kazanacaktır?


ÖLÜM DEFTERİ

Tsugumi Ohba’nın kaleme aldığı, Takeshi Obata’nın görselleştirdiği psikolojik gerilim Death Note, kısa sürede Japonya sınırlarını aşıp globalde bir fenomen olmayı başarmıştı. 12 kitaplık manga serisini izleyen anime ve filmlerinin ardından Netflix dünyaca ünlü fenomenin haklarını satın aldı. Genç bir adamın üstünde “Death Note” (Ölüm Defteri) yazan bir defter bulmasıyla başlayan hikayede ana karakterimiz (Light) deftere ismini yazdığı kişilerin öldüğünü keşfediyor. Bir ölüm tanrısı olan Ryuk’un defterine sahip olduğunu kısa sürede anlayan Light, kendi adalet anlayışını uygulamaya başlıyor. Şüpheli ölümlerin artmasıyla beraber L isimli bir dedektifle anlaşan hükümet kahramanımızı yakalamak için çalışmalara başlıyor.

2 yorum:

  1. Hepsini sevdim ve not aldım. Bayramda bol bol izlerim artık :)
    Bu arada yeni tasarımın çok zarif ve güzel olmuş. Güle güle kullan

    *Değmesin Yağlı Boya'nın ellerine sağlık

    YanıtlaSil