ERKEN KALKTIM İŞİME ŞEKER KATTIM AŞIMA

20 Ekim 2017





Yeni bir çelinç başlattı, ilk günün kendim hakkımdaki bilgisi;
ŞEKERLİ TATLILARI ÇOK SEVERİM..
Yukarıda gördüğünüz üzere en çok sevdiğim tatlıların başında cheesecake gelir, özellikle limonlusuna bayılırım. Ayda bir de olsa yerim mutlaka.
Bu alışkanlığım küçüklükten itibaren gelmektedir. Rahmetli babamın memleketi ANTALYA/ AKSEKİ ilçesidir. Her kış evimize kavrulmuş susamdan yapılan BOZKIR tahini ve pekmez gelirdi. Özellikle sabahları kahvaltıda severek tüketirdim. Kilolu olmamdaki sebeplerden biride budur herhalde. Bir de beynin altına giden bir eksiklik duygusu da olabilir. İsviçre'deki dayımın kızı ilkokulu bizde okudu ve dayım ona zaman zaman koli gönderir ve içinden çikolata çıkardı, fakat bana 1 tane gönderirdi. Bu da bende kıskançlık yaratırdı. 70 li yıllarda bakkallarda çikolata bulmak zor idi. Onun için rahmetli babam İSTANBUL'a mal alışverişine gittikçe bana da çikolata alırdı. Geçen sene şekerli nescafeye ve laviva çikolatasına fena halde takmıştım.  Şu sıralar ise;


Yukarıda görmüş olduğunuz ASUMAN tatlısına taktım, özellikle muzlu olanına. Bazı yerlerde üstünde krema var. Kremayı sevmediğim için bu hali daha çok hoşuma gidiyor. İşyerinde bile doğum günü pastalarında kremayı sıyırır pasta dilimini öyle yerdim.
Şimdi 21 gün kodlaması ile bu şeker düşkünlüğüme son vermeyi düşünüyorum. Sigarayı da bu şekilde bırakmıştım, şimdi tatlıda uygulamayı düşünüyorum. Umarım başarılı olurum.

50 gram şeker; üç adet meyveye, 13 tatlı kaşığı toz şekere, iki kutu meşrubata, sekiz çikolatalı bisküviye eşdeğermiş. Alternatif olarak hurma kullanmayı düşünüyorum. Birde tarçınlı su kullanmak niyetindeyim.

Şekerin zararlarının 100 maddede sıralandığı sayfayı lütfen okuyun. Umarım sizde benim gibi düşünüp bu bağımlılıktan kurtulmak isteyebilirsiniz.

Sizin de tatlı krizlerinizde neler uyguladığınızı benimle paylaşabilirseniz sevinirim.
Hoşçakalın,



2 yorum:

  1. Hurma bal pekmez ve tatlı uygularım🙃
    Başarılar dilerim Özlem abla dilerim hedefine ulaşırsın sevgiler😘

    YanıtlaSil
  2. Çayı kahveyi şekersiz içerim, çok aburcubur da tüketmem ama o sütlü tatlılarbeni benden alır. Yedikçe yiyesim gelir :))) Ama şekersiz bir hayat isterdim sağlık adına...
    Sana kolay gelsin inşallah dilediğin gibi olur şekersiz hayat.
    Mutlu hafta sonların olsun, ben asuman tatlısı nasıl birşeymiş bir bakayım google amcadan :)

    YanıtlaSil