GÖKYÜZÜNE BAKMAYANLARIN KALBİ DAHA ÇABUK KİRLENİR.

24 Ekim 2017


Bu haftanın yağmurlu geçeceği söylenmişti. Akşam ağrılarımın ve kasılmalarımın başlaması ile kendini belli etti. Sol bacağım çok kastı akşam. Rüyamda da rahmetli babam ve rahmetli amcamı gördüm.
Amcam ile babamın ölümü arasında 40 gün var. Ben babamın 52 si çıksın İstanbul'a amcama gideyim derken cenazesine gittim. Rüyamda çok zayıflamış gördüm ve elini öptüm. Hayırdır hayra çıksın diyelim.  Akşam başlayan yağmur sabahta devam etti. Bu durumda ağbim işe gitmedi. Sabah kahvaltımızı birlikte yaptık. O kahveye gitti ben işlere devam ettim. Sonra kendime duble bir türk kahvesi yaptım. 


Yukarıdaki manzaraya bakaraktan hem kahvemi içtim, hem film izledim, hem de işimi ördüm. Sonra ağbim geldi ilaçları bitmiş ve grip aşısı olmak için tıp merkezine gitti.  Tok evin aç kedileri yağmur olunca odunlukta güzel bir uykuya daldılar, ortalıkta hiç gözükmediler.
Ben çarşıya inmediğim için kurtlandım:))) para harcamazsam rahat edemiyorum. ( çelinça uygun herhalde).
Geçen gün  https://bizkimizkadiniz.blogspot.com.tr/2017/10/para-biriktirmenin-asl-yolu-ve-diger.html yazısını okuyunca, bunun beynin altına giden bir olay olduğunu daha önce okumuştum. Gerçekten doğru bende bunun iyi bir örneğiyim. Yüksek okulda yaşadığım bir olayı anlatacağım size. İzmir'de iki amcam var (biri birkaç ay önce vefat etti) çok zenginler. Yüksek okulda iken oğlunun düğünü vardı. Ailece oraya gittik. Dönüşte otogarda el öperken para verdi. Ufak çocuk değilim gerek yok amca dedim. O ne dese beğenirsiniz. İSTEMEM İSTEMEM DERSİN AMA YAN CEBİME'DE KOY DERSİN.
Ben şok oldum biz sen çağırdın diye oğlunun düğününe geldik, para alırız diye gelmedik ki.
Hay dedim sana da parana da... Verdiği parayı paramparça ettim yırttım attım annem ve babam görmeden.
O zamandan bu zamana paraya çok değer vermedim. Bu olaydan etkilendiğim için para harcadığımı da bir kitapta beyne giden para ile ilgili olumsuz bir olaydan kaynaklandığını okumuştum.
Neyse herkesin parası kendine kimse kimse ile boy ölçüşmek zorunda değil değil mi?

Bu gün izlediğim iki film;


Aiman 28 yaşında Malezyalı bir ıslak subayıdır. Kısa bir süre önce bölgenin en büyük hapishanesine transfer olmuştur ve kız kardeşi Suhaila ile yaşamaktadır. Bu yeni iş yerinde Aiman, çavuş olarak görev yapan 65 yaşındaki Rahim’le yakından ilgilenmeye başlar. Kısa süre sonra karizmatik Rahim’in hapishanede uzun süredir görevde olan bir cellat olduğu anlaşılır. Aiman’ın çalışkanlığı ve disiplini de Rahim’in ilgisini çekmiştir. Rahim’in asistanı birden işini bırakınca, Aiman’ı yanına çırak olarak almaya karar verir. Aiman Suhaila’ya yeni işinde bahseder ancak Suhaila bu duruma çok üzülür. Çünkü babalarının Rahim tarafından idam edildiğini bildiği halde Aiman bu işi kabul etmiştir.


ÖLDÜRME ZEMİNİ

Genç bir çiftin romantik kamp kaçamağı akıl almaz bir yaşam mücadelesine dönüşecek! Sam ve Ian şehir hayatından bunalıp gözden uzak bir plajda hafta sonunu geçirmeye giderler. Önce terk edilmiş bir kamp alanına rastlarlar ardından da yapayalnız bir çocuğa. Çocuğun travmatik bir olay geçirdiği her halinden bellidir. Ne olduğunu anlayamadan kana susamış iki psikopat çıkagelir ve ortalık karışır!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder