GÜN -10-

11 Ekim 2017


Bahçedeki kasımpatılar ile herkese merhaba. Sabah saat 8 gibi kalktım. Kahvaltı yapmadan önce biraz ortalığı topladım. Kahvaltımı bahçede yaptım, bu arada tok evin aç kedileri rahat bırakmadılar tabii. Tek kurtuluş yolu onlara mama koymaktı ve öyle de oldu.


Bu da bahçe duvarındaki bir pisicik.
Bu gün dışarı çıkmadım, evde idim. Mutfakta dolap terek falan temizlendi. Sobayı tekrar yakma denemesi yaptık. Allah' tan önceki gibi tütmedi. Komşu geldi mutfak tarafında da kapımız olduğu için oradan merhaba dedi bize. Kendilerini hiç sevmem, insanları ziyaret eder, evi temiz mi değil mi diye bakar, sonrada bu konuda laf yapar.
Ben de onun evine gittiğim zamanlarda evinin nasıl olduğunu bilirim. Hiç unutmam rahmetli babam felç olup yattığında her gün bizde idi. Bir gün bir komşuyu getirmiş, komşu da oturdu ah temiz temiz dedi ona bakarak, Tepem attı bir şey diyeceğim, babam hasta ağzımı açamadım. İnsanın her türlü hali olur bunu kendisi algılayabilmiş değil. Ve toplum olarak hala bu konulara takmış durumdayız. Düşünün ben İzmire kuzen düğününe gidebilirim, annem yaşlı gerekli temizliği yapamayabilir. Bu insanın temiz olmadığını ne yazık ki göstermez.  Benim buradaki eksim dedikodu yapmamam herhalde ki hiç sevmem. Her gün insanlara bir fincan kahve için gitmem. Canım kahve isterse yapar oturur içerim. Ama gelene hayır demem. Gel iç dedikodu yapma günlük işlerden yaptığından, denediğin bir yemek tarifinden bahset bana. Ayşe, Fatma vs beni ilgilendirmez.
Neyse  gelmesinin sebebi yastık koruyucu almakmış, biri gelse astarların kiri gözükecekmiş. Şeytan dedi aç ağzını Haticenin yastık  kılıflarına mana buldunuz şimdi sizinkiler mi aynı oldu de dedim. Yine sustum. Evde olmadığını sergide olduğunu ağbim gelince kendisine sipariş edeceğimizi söyledim. ( bu dedikodu değil mi derseniz değil, iç dökmektir.)
Daha sonra bahçede ateş yaktım, bitişik komşum geldi közleme yaptık.


Böylece kışlık hazırlıkları tarhana harici bitti. Geçen seneden var bu sene yapmayacağız.
Film izlemedim yine, saat 16:00 gibi biraz el işi ördüm günde 5 motif yapabiliyorum ancak. Sonra karışık kızartma ve mantar çorbası yaptım akşam için.
Bundan sonra yine aynı yaşam, akşam yemeği ye, ağbi kahveye ben kitaplara yolculuk yapacağım.


2 yorum:

  1. O pisicik ne tatlı poz vermiş sana💕
    Bahçedeki ateşin resmini çekseydin ablam dumanları görmek ısırdım Allah afiyet ve sağlık nasip etsin inşallah bu yıl bitirirsiniz.

    YanıtlaSil