GÜN -12-

13 Ekim 2017


Bahçenin son demlerinden karanfil, artık kurumaya başladılar. Sabah yine erken saatte kalkıp rutin işler yapıldı. Ufak bir boya işimiz kalmıştı banyo orasını da boyayalım dedi annem. Mahalledeki nalbura boya almaya gittim, eve geldiğimde annem arkadaşımın 2 defa aradığını söyledi. Baktım Jale aramış, hemen geri döndüm. Hal hatırdan sonra çarşıya inip inmeyeceğimi sordu. Maalesef badana işi olduğunu ve inemeyeceğimi söyledim. Annem badanaya başladı, ben de arkasından temizlik yapacağım bitmesini bekledim, ama bu gün bitmedi yarın bitecek kısmetse. İş bittiğinde girdim ve ilk temizliği yaptım, yarın 2. katı geçecek ve iş bitecek. Daha sonra kendisi de bende biraz güzellik uykusuna uzandık. Ben uyumuşum telefon sesine kalktım. Arayan köyden yengemdi. Geçen gün kuskus getirdiler, söylemeyeyi unuttum onları biraz serin kurusun dedi. Hoş sohbetten sonra kapattık. Daha sonra annem halasının kızını aradı ve torunun işten çıkarıldığını öğrendi. Şişecam şu an burada yani Trakya da greve gidiyor 290 kişi işten çıkarılmış. Sendika bu çıkışların haksız olduğunu belirtiyor. Allah yardımcıları olsun diyeceğim başka bir yol yok.


Dünkü daire içine aldıklarımdan.


Çatıda olan tok evin aç kedilerinden biri daha.

Akşama ne yemek yapalım dedik, işin kolayına kaçtık. Patates haşladık yanına güzel bir salata ve makarna yapmaya karar verdik.
Evde makarna yoktu oh be bugünde evden çıkma bahanesi oldu bu:))
Hem yürüyüş yaptım hem markete gittim. Koskoca markette ANKARA NUHUN MAKARNASI yok, annem de başka marka istemez.
El mahkum çarşıya gittim. Gitmişken bir kafeye oturdum, damla sakızlı Türk kahvesi içtim, biraz yeni başladığım kitabı okudum.


Biraz orada takıldıktan sonra Alışveriş merkezindeki MİGROS'a geçtim. Makarna, Bavul dergisi ve yeşil çay alıp çıktım. Yürüyerek eve geldim. Saat 19 civarı ağbim geldi yemek yedik, bulaşıklar yıkandı. O arada ağbim eksik olan mallarını ardiye de hazırladı. Bana seslendi bende yüzsüz bir kedim var, sarman oğlan arabaya veya ardiyeye girecek diye korktuğumuz için kucağıma aldım. Ağbim arabayı yükler iken biraz onunla oynadık, bol bol kuyruk salldı, bol bol da gırladı yani mest oldu.
Şimdi annem yattı, ağbim kahveye gitti.
Bu arada UTTM 'den tohumlarım geldi en kısa zamanda toprakla buluşturacağım onları.


Şimdilik benden bu kadar hepinize iyi geceler,




2 yorum:

  1. Ne güzel bir günmüş,Boya kokusu var kedi var damla sakızlı kahve haşlanmış patates bile var💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol güzeller güzeli en güzel günler senin olsun.

      Sil