GÜN- 3-

04 Ekim 2017


Günaydın..... 
Bu günlük olayını sevdim de insan rutin bir yaşamda olunca ne yazacağını şaşırıyor nedense uyu ye iç yat kalk....... Tek farklılık gezmek o da cebinde paran varsa tabii:)))
Allahtan emekliliğe 9 ay kaldı da ha gayret Özlem bu günlerde geçer diyorum. 

Bu gün sabah erken kalktım saat 05:00, annem sağ olsun. Kahvaltı yapmıştı yine bana ekmek arası düştü nasibime. Tek başına kahvaltıyı sevmiyorum. Artık bahçe mevsimi de kapandı masalar divanlar ardiyeye kaldırıldı ki, yazın yapılan sohbetleri iyice bir sindirsinler, kendilerini bir daha ki yaza hazırlasınlar. Annem aşure ile uğraşır iken ben bahçeye hüzün veren sonbahar yapraklarını süpürmek için çıktım. Arkamda kedilerim elimde süpürge hüznün mevsimine misafir olarak gelen yapraklarımızı toplayıp poşete koyduk. Her ayrılık bir ölümdür. Şu an yaşadığımızda bu. Doğa yavaş yavaş ölüyor, bahar ile birlikte yeniden canlanacak, dirilerek güzel şeylere vesile olacaklar.

Tam aşureyi kaynatmaya başladık, temizlik için usta geldi. Bu gün oluklar temizleniyor, yağmurda tıkanıp bahçeyi su basmasın diye. Kulakları da ağır mı ağır, o çatıda iken anlaşmak için sokak bizi dinledi.
Bu işlem sırasında aşuremiz pişti. Tarifini yazayım
Yarım kilo göce ( beyaz buğday) ayıklanır, yıkanır bir gün önceden kaynatılır. ( biraz sulu bırakılacak ki buğday sabaha kadar şişsin) 250 gr nohut akşamdan sıcak suya basılır. 
250 gr fasulye pişirilir.
Diğer tarafta incir, sarı kayısı minik minik doğranır, sarı kuru üzüm ile birlikte kaynatılır.
Kuş üzümü ayrıca kaynatılır.
Fıstıklar ayıklanır.
Karanfil atılır malzeme içine.
Hepsi harmanlanır az su ilave edilir ( 1 su bardağı kadar) 
Damak tadınıza göre şeker ilave ederek kaynatılır.  Sonra sıcak sıcak üstüne dolmalık fıstık, ceviz ve aşure kokusu konularak servis edilir.


Blogların günlüklerini okumaya elimden geldiğince devam ediyorum. Ziyaretime gelenlere hoşgeldin diyorum. Akşam
http://www.begonvilsokagi.com/ ziyaretime gelmiş. Bir Aksekili olarak, http://www.begonvilsokagi.com/2017/10/aksekili-hasne-ana.html yazısını severek okudum. Birbirimizi takibe aldık. 
Nihayet inşaat bakım onarım işleri bitti. Tam bu günlüğün aşure kısmını yazar iken arkadaş aradı saat 12:30,yemek yiyelim gel dedi, gittim, lahmacun lüplettik onunla birer buçuk tane. O iki adette paket yaptırdı. Diyette kendisi ya gözü doymadı:))) şaka şaka saat 17:00 oğlu okuldan gelecek ona aldı. Ben kitapçıma uğradım kitaplarım gelmiş aldım. O arada parfümcü de arkadaşın annesini yakaladık, chanel parfüm alıyordu. Arkadaşta hemen kendine aldı. 2 tane 45 tl:))) çakma çakma merak etmeyin o parfüm o kadar ucuz değil. Sonra arkadaşın oğluna bilgisayar başında oturacağı oyun sandalyesi baktık fiyatlar 800-950 arasında. 
http://bilgeveannesi.blogspot.com.tr/2017/10/gun-3.html günlüğünü okur iken Bilge kızına yaptığı pancakeleri okuyunca ben de kalktım kendime yaptım, resim çekmeyi unuttuk usta annem ben çayın yanında lüplettik. Eski bir fotosunu buldum onu ekleyeyim.


1.5 bardak süt- 2 yumurta- 1tatli kaşığı karbonat-1 çay kaşığı ucu tuz- az siviyag- 1 nescafe fincanı nohut unu ve dilediğin kadar lor peyniri. Karıştır ister krep yap ister pancake tarzı ufak. Afiyetler olsun.
Şimdi sıra bitki çayımı alıp el işimi örerek film izlemeye geldi. Biraz ara. İşimi merak edenlere tek kişilik baza örtüsü örüyorum toplamda 320 motif yapmam lazım şu ana kadar 260 tane yaptım, 60 tane kaldı o da biter ihşallah.


Bu gün izlediğim film;


Amanda Tyler adındaki bir doktor, dünyaca ünlü bir psikoloji uzmanıdır. Bir gün Jackson Shea adındaki bir idam mahkumunu analiz etme fırsatı bulacaktır. Onunla çalışmaya başlarken, Jack'in tüm kaderini elinde tutacak olan Amanda, onun idam edilip edilmemesi hakkında tek yetkiye sahip olan kişi olacaktır.

Akşamdan nohutlu tarhana çorbası var, evde 2 gündür sürünen ıspanakta ayıklandı yıkandı, kavrulup yumurta kırılacak, yanına da yoğurt akşam yemeği çıktı aradan.
Gece rutin yine ye oku iç ye yat.





6 yorum:

  1. Oku iç ye yat bir de dua et ablam..hayat manevi anlamda zenginleşince daha lezzetli daha anlamlı olur inşallah.
    Sevgilerimle❤

    YanıtlaSil
  2. Emekliliğime 9 ay kaldı cümlesinden sonrasına odaklanamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşılan sizin daha uzun süre var??????? Yanıldım mı?

      Sil
  3. Günaydın, ne güzel görünüyor pankekler, en kısa zamanda yapacağım ellerinize sağlık. Yağmur kokulu doğanın tadını çıkartın bizim içinde, sevgiler

    YanıtlaSil