GÜN -8-

09 Ekim 2017


Merhaba, kısa zamanda 8. güne geldik, umarım 21 günü tamamlayabilirim. 
Sabah 8 gibi kalktım, rejime başlama kararı aldım, Rejim listem de aşağıda,

sabah 2 bardak sade su 
1 bardak ılık suya yarım limon, 1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı doğal elma sirkesi.
30 dakika sonra maksimum 5 meyve yada 5 salatalık 3 bütün ceviz. 
Ana öğünler bol salata sirkeli közlenmiş sebze 15 adet fındık.
15:30 2 adet meyve 15 adet fındık.
4 gün yapılıyor 4. gün akşamı sınırsız et ve salata yeniyor. Bu bir detoxtur 3 er gün düzenlenir veya 10 gün.

Sabah bu programa başladım. Bu gün buranın pazarı, akşamdan alınacakları liste yapıp sabah ağbime verdim. Ağbim sergisini açmadan önce listedekileri alıp eve getirdi.  Hepsini yerlerine yerleştirdim.Ispanak 1 kilo almış, anneme börek yapın dedi. Evet benim rejim pazartesi sabah başladı ve saat 16:00 de bittiiiiiiiiii. Ispanak böreğini çok severim. 



Sabah işlerini bitirince yufkacıya gidip 5 yufka ve yarım kilo lor aldım. Eve anneme getirdim. Böreği biz biraz farklı yapıyoruz.
Ispanak doğranır, içine 2 baş soğan doğranır. Tuz ile suyu çıkıncaya kadar elle ovulur. Suyu dökersiniz. Ispanağı yufkaya serperken yine suyu sıkılır. Ispanaktan sonra da lor peyniri serpilir. ister gül böreği yapın ister rulo börek.

Daha sonra Ana sağlığa ilaç yazdırmak için evden çıktım. Baktım vakit erken, HABİBOĞLUNA oturdum, çay ve kahve içtim. Biraz da dergi okudum.

  
( KAFA DERGİSİ)

Saat 14:00 olduğunda ana sağlığa gidip ilaçlarını yazdırdım annemin. Geçen gün eczaneden  emanet aldığım ilacı teslim ettim.
Oradan pazara geçtim. Mantar aldım. Mantarı çok severim, özellikle tavuk göğsü ile sote yaparım. Ağbimin sergisine gittim. Kendisi bir yere kadar gitti, ben de arada satış yaptım. ( yastık kılıfı, ayakpaspası, mutfak önlüğü, el yüz havlusu.) Ağbim geldiğinde satış yaptığım hasılatı bana harçlık verdi. Allah razı olsun. Eve geldim Annem böreği pişirmiş, bir parça yedim. Benim rejim saat 16:00 kadardı yani.
Elime işimi almadan önce bir kahve içeyim dedim.


Biraz köpüğü kaçtı ama olsun o kadar...
Kahveyi bahçede içtim. Daha sonra eve girdim. İşimi elime aldım. Bu arada Seda SAYAN' nın programı açık.Hale SOYGAZİ' nin oğlu olduğunu iddia eden kısımları dinledim el işini yaparken annem sayesinde mecburen. Hale SOYGAZİ iddiaları kabul etmiyor ve Seda hanımdan bahsederken sunucu bayan diye hitap  etti. Seda hanım kudurdu, kendini sunucu olarak kabul etmiyor herhalde benim bir ismim var tüm Türkiye beni tanıyor gibisinden bir ego fırtınası yarattı ki sormayın. Kalan ıspanağı soğan ile kavurdum akşama yoğurt ile tüketeceğiz.

Benden gün bu kadar, akşamları dışarı çıkma gibi bir olayım olmadığı için. Her zamanki gibi ye oku iç yat.
Aşağıdaki aynen ben ve annem:)))



( OT DERGİSİ )

Hepinize iyi geceler, 




6 yorum:

  1. Size diyetinizde kolaylıklar diliyorum 😊 Ispanaklı böreğe ben de hayır diyemem. Zaten hayır diyemediklerim yüzünden ameliyat oldum ya... Sağlık olsun da; diyete yine devam edilir nasılsa, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun sizdede çok geçmiş olsun yolunuzda başarılı olmanızı dilerim.
      Sevgiler,

      Sil
  2. Ispanaklı böreği ben de böyle yapıyorum ama suyunu sıkmıyorum, afiyet olsun bak yine aklıma düştü ;-) Bir de el işlerinizi merak ettim ;-) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz suyunu sıkıyoruz sevgili Ecehan.El işim ihşallah yakında bitecek baza örtüsü yapıyorum tek kişilik 50 tane motifim kaldı.
      işimi
      https://yuregiminiklimi.blogspot.com.tr/2017/07/kopektir-o-kopek.html
      adresinde görebilirisin.

      Sil
    2. Gördüm şimdi elinize sağlık ;-)) Son yazınıza tekrar yorum yazmışım burayı görmediğim için ;-))

      Sil