GÜN -9-

10 Ekim 2017


9. Günün sabahında erken kalktım, annem üşümüş elektrikli sobayı yaktım. Güzel bir kahvaltı sofrası hazırladım beraber kahvaltı yaptık. Annem bahçede dolaşırken ben günlük rutin işleri yaptım. Bitki çayımı yaptım. Oturduk beraber Müge ANLI' yı izledik. Saat 13 civarı Annem ve ben Ana Sağlığa grip aşısı olmaya gittik. Doktor Reyhan hanım ile uzun zamandır görüşmemişti. Güzel bir sohbet yaptılar, ben o ara karşıdan eczaneden aşıları aldım geldim. İkimizde grip aşımızı olduk. Tedbir bizden, hastalık Allah'tan. 

Ama kışın yaptığım bir işlem var ben pek rahatsızlanmıyorum. 
Yağsız süt bir fincan. İçine kabuk tarçın, birkaç karanfil, bir kaç kakule ve çay kaşığı ucu ile zencefil koyup kaynatıyorum. Gece yatarken içiyorum. Size de tavsiye ederim.

AGAPI kitabını bitirdim. İnci ARAL'ın KENDİ GECESİNDE kitabı pek sarmadı beni, ilk defa bu yazarı okuyorum belki de yanlış kitabından başladım.

Tok evin aç kedilerini besledim.


Bu gün yine film izleyemedim.
Annem ile Ana Sağlık çıkışı ayrıldık ben biraz yürüyüş yapayım dedim. Yürüye yürüye Köşem Pastanesine geldim. Bir kahve söyledim. Dergim KAFA' yı çıkardım ve okumaya başladım.
Yukarıdaki resim, falı ie birlikte gelen kahveme ait.


( KAFA DERGİSİ )

Tam dergiye adapte olmuşum ağbim aradı benden bir hesap numarası isteyecekmiş. Hemen alel acele toplandım hesabı ödedim. Minibüs ile eve geldim.


( KAFA DERGİSİ)

Eve geldiğimde telefon ile gerekli bilgiyi verdim. Biraz el işimi yaptım.  Akşam yemeği olarak karnabahar mı? karnıbahar mı? kıymalı olarak ondan yaptım. Az önce annem ile birlikte yedik. Yanın da  ovma turşumuz vardı. Merak eden olursa tarifini vereyim.

Lahana küçük küçük doğranır. Havuç rendelenir. Kırmızı etli biber doğranır. Lahana tuz ile ovulur ( az miktarda) sonra hepsi harmanlanır. Az miktarda sirke eklenir. Kavanoza konur, ister ertesi gün yiyin isterseniz bir kaç gün sonra yiyin.
Şimdi sıra ağbimde onu bekliyorum gelsin ona sofra hazırlayacağım.
Ondan sonra ye, iç, oku, yat dörtlüsüne uyacağız.


4 yorum:

  1. Şimdi farkı yakaladım; sirke kullanmıyorum ben ;-) Prbiyotikleri baskılayıp öldürmesin diye ;-) El işlerini merak etmeye devam ediyorum bu arada ;-) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El işi inhşallah bir gün bitecekte ne zaman:)) Sizin turşunuzuda ben bir ara deneyeceğim.
      Sevgiler,

      Sil
  2. Tesadüfen blogunuza rastladım.Takibe aldım.
    Banada beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, ben de sizi takipteyim. Her zaman beklerim.
      sevgiler

      Sil