İZLEDİKLERİM 101

01 Ekim 2017


HAYALET HİKAYESİ

20’li yaşlarında, içine kapanık bir kadın olan Maureen, Paris’te ünlü bir modelin özel alışveriş danışmanlığını yapmaktadır. Genç kadın, kısa zaman önce ikiz erkek kardeşini kaybetmiştir ve henüz yas sürecindedir. Bir gün cep telefonuna bir mesaj gelir. Kardeşinin hayaletinden… Film 2016 Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazanmıştır.


RUHLAR EVİ

Genç bir Amerikalı çift olan Julie (Scout Taylor-Compton) ve Jim (James Landry Hébert), Tayland'a tatile gitmiştir. Çok güzel geçen tatil, Jim'in evlenme teklifi ve Julie'nin de teklifi kabul etmesiyle daha da güzelleşmiştir. Çift bir gün sık ormanlar arasında dolaşırken bilmeden şeytani bir güce saygısızlık ederler. Bu ruh da genç kadını huzursuz etmeye başlar. Kötü ruh hem kadına, hem de etrafındakilere korku dolu olaylar yaşatacaktır.


ACI HASAT

İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliğinin korkunç toprak hırsı başta Ukrayna olmak üzere bir çok ülkeyi etkilemeye başlamıştır. Öyleki toprak bütünlüğünü koruyabilmek için bazen sevgi, şeref ve hayatta kalma mücadeleleri ikinci plana kadar düşmüştür. Özellikle Joseph Stalin’in yaptığı soykırımlar bir çok insanın ölümüyle sonuçlanmıştır. İsyankar bir aileden gelen Yuri karşıt görüşlere direnmek üzere çıktığında bu topraklar üzerinde Natalka ile tanışır. Aşk ve sevgi duygularını tadan Yuri savaşın ne kadar gereksiz olduğunu anlayacak ve bu sefer kendi ülkesine karşı sırtını dönecektir. Gerçek bir hikayeden alınan Bitter Harvest savaş döneminde insanların yaşadıklarını beyaz perdeye mükemmel bir şekilde yansıtmış’a benziyor.

2 yorum:

  1. Bu hafta Ruhlar Evi'ni izleyeceğim bakalım. Afişin beğendim, umarım film de sarar.

    YanıtlaSil