OKUDUM -191- KENDİ GECESİNDE

25 Ekim 2017


İlk defa okuduğum bir yazar. İlk başlarda yadırgadığım bir konu idi, sonlara doğru kurgulananlar yerine oturdu beynimde. Hayati aslında doktor olmuş fakat bu mesleği yapmamaktadır. Babasının antika eşya satış işlemleri ile ilgilenmektedir. Farklı cinsel eğilimleri olan birisi. Günü birlik ilişkiler yaşıyor.  Geçmişte yaşadığı Dilda ve şu an Reyan ile olan ilişkilerini bir arada anlatmaktadır. Aynı zamanda KARAGÖZ ve HACİVAT Karekterlerinin koleksiyonlarını yapmakta ve bu konuşmaları tiyatroya aktarmayı düşünmektedir. Babasının ölümünden sonra bunu gerçekleştirir.

Onur denen şeyin modası geçti. Hak hukuk yerlerde sürünüyor, doktor hastadan, avukat polisten dayak yiyor, oyuncu sansürle, gazeteci tehditlerle boğuşuyor, ticaret yapanın başı dertten kurtulmuyor. Ne olursan ol, boyun eğip birilerinin adamı olmadıkça köpek gibi çalışsan da şansın yok. Seni özgür ruhlu yetiştirdim, kimsenin kapı kulu olmayasın istedim. Hep bunun için çabaladım.

Seçtiğimiz hayat bizi kendine benzetir!..

Hiç kimse olduğunu sandığı kişi değildir. Az çok doğru, daha çok da yanlış görürler ediniriz hakkımızda ve hep yabancıdır yüzümüz aynalarda.

Birilerinin kendi hayat tarzını savunması anlaşılır bir şey ama kendilerinde bunu herkese ve her türlü hayat biçimine dayatma hakkını görmeleri korkunç bir şey.

Aşkla sevginin ayrı şeyler olduğunu, hayatın boşluk kabul etmediğini, boşluğun kesinlikle dolması, dağınıklığın toplanması gerektiğini hatırladı.

inançlarımızın doz farklılığı birbirimizi sevmemize engel değil.

2 yorum:

  1. İnci Aralın bir kaç kitabını okumuştum.Değişik bir anlatım tarzı var.
    Bu kitabıda merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ilk okuduğum kitabı umarım sen de beğenirsin.

      Sil