UÇMAK İÇİN KUŞ OLMAK GEREKMİYOR, KÜÇÜK SEVİNÇLER OLSUN YETER.

23 Ekim 2017


Yağmur yağan günden kalan bir resim ile herkese merhaba.
Bu gün sabah kahvaltıdan sonra günlük işlere başladığım sırada, eline verdiğim listeye ait sebze ve meyveleri  ağbim pazardan getirdi. Ona sıcak ekmek arasına tereyağ ve kaşar peyniri karışımı yaptım. Kendisi işe gitti, bende gündelik işlere döndüm. Ağbim balık biber almış. Sirkeli yağlı şekerli suda kaynattık 2 şişe turşu yaptık.


Daha sonra ben de evden ayrıldım yürüyerek pazar yerine gitme kararım vardı. Yolun yarısında KÖŞEM pastanesinde mola verdim. Bir çay içtim:))


Biraz dergi okuyayım dedim, yan masa car car car garson bayan ile konuşuyor. Bayan hacca gitmiş Allah kabul etsin. Kirada evleri varmış Allah versin. Garson kız da tek yaşına yaşayan bir bayan aynı caddede oturuyorlarmış. Sohbet eder iken kız eğer boş eviniz varsa dedi, bayan şimdi ne kadar kira ödüyorsun diye sordu. Kız 360 deyince bayan, benim evlerimin kiraları 700 dür dedi.
Sağol hacı abla, ne yaptın öyle sen. Bakalım kız kendi için mi sordu evi?????? Ayrıca kiranın fazlasının senin için ne önemi var??????????
Derken ağbim aradı acil gel pazaryerine sana büyük beden kapşonlu buldum bir dene hemen. Hesabı ödeyip kalktım. Pazar yerine gittim montu denedim çok büyük geldi, bir beden küçüğü de yokmuş. HAY BİN KUNDUZ şansıma....................
Eve geldim mantar almayı unutmuşummmmmmmmmm
Tekrar minibüse bindim pazaryerine gitmek için. 2 durak sonra bir bayan geldi yanıma oturdu. Birine benziyor ama acaba o mu değil mi?  Çünkü o kişiyi 30 senedir görmemişim ( 1987 den beri) Tuttum kolundan pardon adınız nedir? dedim. Aaaaa ÖZLEM merhaba dedi. Liseden sınıf arkadaşım SAİME istanbulda yaşıyormuş tesadüfen karşılaştık. Eski de olsa arkadaşlıklara önem veririm. ( kendime ait bir özelliğim) Haberleşelim dedik. Ayrıldık. Pazardan mantarı alıp eve geldim. Bir film açtım izledim.


MASUMLAR

1945’in Aralık ayında Polonya’da toplama kampından kurtulanlar ve yaralı askerlere yerel tıbbi destek yetersiz kalınca Kızılhaç, bölgede birçok doktoru görevlendirir. Bu doktorlardan biri olan Fransız Mathilde, bir çağrı üzerine gittiği manastırda hamile bir kadının doğum yapmasına yardımcı olur. Ancak manastırda Rus askerlerin tecavüzüne uğrayarak hamile kalmış başka rahibeler de vardır ve başrahibeye göre bu durum mutlaka bir sır olarak kalmalıdır.

Güzel bir filmdi tavsiye ederim. 
Akşam yemeği olarak ekşili, bulgurlu lahana yaptık, akşamdan kızartma da var. Yanına da ayran.

Şimdilik hoşçakalın...
















5 yorum:

  1. Balık biberin tavada közlenmiş turşusu da güzel olur. :)

    YanıtlaSil
  2. Balık biber cinsini ilk kez duydum yalnız :D ya da yöreye göre ismi değişiyor sanırım.
    İlk kez denk geliyorum bloğunuza ne ilginç rastlaşmamışız. Bundan sonra ben de beklerim blog komşuluğu yapar, kahve içer sohbet ederiz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni şeyler öğrenmek için hiçbir zaman geç değildir. Daha önceden de görüşmüştük unutmuşsunuz...
      Sevgiler,

      Sil
    2. Blogdan ve komşulardan uzak kalmak yaramıyor bana :)) hemen unutuyorum biraz B12'ye ihtiyacım var sanırım ;) Tanışıyorsak sıkıntı yok o zaman ;)
      Görüşmek üzere hoşçakalın...

      Sil