HAYATTAKİ DEĞİŞİKLİKLER HEP CAN YAKAR..

08 Kasım 2017


Anneme aldığım kasımpatıların bir rengi ile herkese merhaba. Dün yazmadım, fırsatım olmadı. Tek farklılık hastane, banka arasında mekik dokudum. Evde salça bitmiş onu aldım. Öğleden sonra ise Jale kahve içmeye çağırdı oraya gittim. Saat 16:00 da eve geldim 2 film izledim.



İkna kabiliyeti yüksek olan ünlü bir avukat, karısı ve kızı öldürülünce sessizliğe bürünür. Kendi kendine sessizlik yemini eden avukatı kimse konuşturmayı başaramaz. Tek istediği karısı ve kızını öldüren adamı bulup intikam almaktır. Bunu başarana kadar da yeminini bozma niyetinde değildir.


Doğu Avrupa’da küçük bir köyde 2. Dünya Savaşından önce yazılmış bir kitap kıtaları aşıp türlü badireleri atlattıktan sonra ortaya çıkarsa neler olur ve üç kuşağın hayatını nasıl etkiler? Bu kitabın adı “Aşk Notları” dır. Aşk Notları filmi, Nicole Krauss’un 2005 yazdığı The History of Love kitabından uyarlandı.
Vaktiyle Nazi Almanyası’ndan canını kurtarmak için kaçan ve günümüz New York’unda geçmişteki aşkının hayaliyle yaşayan Polonyalı göçmen Leo ile Brooklyn’de annesinin uzun süren yalnızlığına çare bulmak isteyen ve onun yeniden evlenebilmesi için ideal koca adayı arayışına giren Alma’nın yolları kesişir. Genç Alma, annesine yeni bir eş ararken, kendisini de sınıf arkadaşı Misha’ya ilgi duyarken bulur ve aşkı keşfeder. Uzun süredir kayıp olan bir kitabın, esrarengiz bir şekilde ortaya çıkmasıyla, geçmişe dair gün yüzü gören bir aşk hikayesi, herkesin hayatını derinden etkileyecektir.

Bu gün ise sabahtan çarşıya indim, manikür yaptırdım. Ahşap boyamacı arkadaşım Zehra'ya uğradım bir kahve içtik. Oradan tören alanına gittim. Şehrimizin kurtuluşu idi bugün.


Daha sonra eve geldim işimi yapmaya başladım, biraz hüzünlendim rahmetli babam geldi aklıma..
Akşam yemeği  karnıyarık ve makarna yaptım.
Tok evin aç kedilerini besledim.

bahçedeki kedilerimden KORSAN, merhametli bir insanım. Elimden geldiğince kedi besliyorum.

Şimdi ağbimin işten gelmesini bekliyorum. Kitap yada dergi okuyacağım o gelene kadar.

Herkese hayırlı geceler...



2 yorum:

  1. Kasımpatıların rengi ne güzelmiş.

    Ben de tavuskuşu besledim bugün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol rengini beğendiğin için. Anneme aldım 4 renk çiçekleri çok seviyor.
      Sevgiler,

      Sil