HİKAYEN KADAR VARSIN

14 Kasım 2017


Anneme aldığım son kasımpatı rengi ile merhaba hepinize. Dün bu gün bir hayli telaşlı idik, doktor  ağbimin ayak yarasının bakımını yapabilmek ayrıca kendisini dinlendirmek için hastaneye yatırdı.
Annem ile kaldık başbaşa... Bu gün elektrik parasını ödemek için çarşıya indim. Ekim ayı KAFA DERGİSİ' ni okumaya devam ediyorum. ( Başlık KAFA DERGİSİ'nden)


Kitabımı da okumaya devam ediyorum. Lebensborn ( Nazilerin ari ırk yetiştirme planı) çerçevesinde dünyaya gelen İngrid von OELHAFEN'nin gerçek kimliğini arayışını anlatıyor kitap.


İzlediğim filmler


Kuzey İtalya'da Alpler'in eteğindeki bir gölün kıyısında genç bir kadının cesedi bulunur. Emekli olmaya hazırlanan bir polis komiseri olan Sanzio, esrarengiz cesedin izini sürecektir. Komiser Sanzio, bir yandan da yaşlılık bunamasından mustarip karısıyla uğraşmaktadır. Sanzio, aile meselelerinin ortasında dâvâ ile ilgili çok çarpıcı gerçekler keşfeder. ( SIRADAN BİR POLİSİYE)


Kız olarak dünyaya gelen Ray, çocukluğundan beri erkeksi özellikler gösterir ve gençlik döneminde de cinsiyet değiştirmeye karar verir. Yıllardır erkek çocuğu gibi yaşayan Ray, artık hormon tedavisi olmaya hazırdır. Ancak tedavinin başlaması için ailesinin yasal izni gerekmektedir. Ray’in bekar annesi Maggie, Ray’in biyolojik babasından yasal izin almak için onu bulmaya çalışır. Ray’in lezbiyen büyükannesi Dolly ise artık erkek bir torunu olduğunu kabul etmekte zorlanır. Güçlü bir aile olup, birbirlerini anlamak için herkes kendi kimliğiyle yüzleşmeye ve değişimleri kabullenmeye çalışır. ( BEĞENMEDİM)

Akşam yemeği olarak dünden mercimek çorbası var. Yanına da yumurtalı ıspanak yaptım. İki kişi ne kadar yersek artık. El işinde dikey eklemede son sıradayım, ihşallah oda yarın biter de yatay eklemeye geçerim.


Herkese mutlu günler ve geceler

2 yorum: