9. HAFTA BİR ÇOCUKLUK ANINIZI PAYLAŞIN.

27 Şubat 2018


İlkokul 2 sınıfı Atatürk ilkokulunda okudum. Evimizin arkasına yeni bir okul yapıldı. 3. sınıftan itibaren orada okuyacaktım. İlk okulumdaki öğretmenim Hayati bey idi (rahmetli), çok sertti döverdi. Bunu gören çocuklarda dövdüğü çocuğu dövmeye devam ederlerdi. Neşe  diye bir arkadaşımız vardı, sınıfta başını tahtaya vururdu.
Yeni okulda 3. sınıfları okutacak 2 tane öğretmen vardı. Biri bayan biri erkekti. Aralarında çekiliş yaptılar, ben erkek öğretmenin sınıfına düştüm. Ağlamaktan helak oldum, anneme sarıldım ben bayan öğretmen istiyorum diye. Son anda bir bayan öğretmen daha gelince okula çekilişi yenilediler ve ben yeni gelen öğretmen Mediha hanımın sınıfına düştüm. Çok sevindim ve öğretmenimi çok sevdim, bana okumayı sevdiren kendi olmuştur.


3 yorum:

  1. Eskiden öğretmenler dövmeyi bağırmayı ne çok severdi. 1.sınıfta benim de böyle bir öğretmenim olmuştu. :( Ben dayak yemedim ama yiyenleri izlerken korkuyordum. Halbuki bu minicik yürekler bilgiye susmış sevgi bekler dayak ne? Yine de rahmetle anmışsın. :(

    YanıtlaSil
  2. ay kıyamaaaam ne tatliş anı yaaa. çocukların da öğretmenin dövdüğü çocukları dövmesi ne saçma of yaaa.

    YanıtlaSil