İYİLİK HEP KAZANAN TARAF OLACAK?????

21 Şubat 2018


İyilik yaptığımızda kazanan taraf biz miyiz yoksa karşı taraf mı?
Bence karşı taraf kazanıyor. Biz kaybediyoruz. Ben hep kaybettim diyebilirim. İyilik yaptığım yerde hep sonradan dirseğini gösterdiler. En basiti birisi senden borç para istediğinde olmadığı için yok dersin, karşı taraf hemen ilişkisini keser. Teyzemin kocası ile aramda böyle bir olay oldu. Şimdi ne arar nede sorar.
Amcamın oğluna çalışırken borç verdim, istedim kötü oldum..
Para para sen nelere kadirsin...

Günler yine her zamanki gibi geçiyor. Sabah 6 da kalk kahvaltı hazırla, ardından köpek beslensin, kedileri de unutmayalım.
Hava bazen yazdan kalma çık gez dolaş diyor, aynen uyguluyorsun. Bazen bu sabah ki şakı şakır yağmur yağıyor, eyvah ana sağlığa gidip nasıl ilaç yazdıracağım diyorsun. Diniyor yağmur hem yürüyüş yapıyorsun hem ana sağlığa gidiyorsun ilaçları yazdırıyorsun. Bir tarafa yıllardır ilaç aldığın eczane var, diğer taraftan komşunun kızı yeni eczane açtı yanına ona mı gireceksin? Siz hangisini tercih ederdiniz?
Eve geldim,  açtım bilgisayarımı gözüm bahçeye takıldı, erik ağacı yeşeriyor... Kasım 106 . 150 ye varmaya  44 gün var. Ya kar yağarsa, don olursa ağaçlar ne olacak, sümbüller açtı, lalelerde çıktı henüz açmadı bekliyoruz. Havalar iyileşse de bahçeyi kazsam bekliyorum. Nisan yağmurlarından önce , nisan başı kazmak lazım, hatta maaşı çekince tohumcuya uğrayıp tohum alıp ekmek lazım.


Dün akşam mısır patlattım, açtım bir film izledim.


ÜÇ BİLLBOARD

Tecavüz edilip vahşice öldürülen kızı Angela’nın üzüntüsünü atlatmaya çalışan Mildred Hayes (Frances McDormand), kasabanın şerifi Bill Willoughby (Woody Harrelson) ve kanun kuvvetlerinin bu konuda gerekli adımları atmadığına aradan geçen zamanları bahane edip inanmaktadır. Cinayetin üzerinden aylar geçmesine rağmen katille ilgili somut bir delile ulaşılmaması, sonunda acılı anneyi oldukça farklı bir çözüme iter. Kasabanın çıkışındaki 3 büyük reklam panosunu kiralayan ve bunlara cinayetle ilgili şerifi suçlayan mesajlar yazdıran Hayes, vazgeçmesini isteyen herkese tek başına meydan okuyacaktır. 


Ağbim bugün Tekirdağ'da gözünden ameliyat oluyor. Kendisinden hayırlı haberler bekliyoruz. Telefon başından ayrılamıyoruz.
Şoför olarak arkadaşı gitti yanında. Umarım başarı alırız ameliyattan dualarınızı bekliyorum bu konuda.
Bulaşıklar halloldu, hemen akşam yemeğine girişmeli. Mercimekleri tutuşturdum annemin eline ayıklıyor. Geriye kaynatıp soğanlamak kalıyor. 

Kütüphaneden aldığım 2 kitabı hala bitiremedim, ek süre isteyeceğim. Ocağa yemeği koyduktan sonra biraz okumak lazım.

Hepinize benden daha güzel bir gün diliyorum..







10 yorum:

  1. Ağabeyine çok geçmiş olsun, ameliyat çok iyi geçsin, hemen iyileşsin.

    YanıtlaSil
  2. Artık iyilik yapanların enayi olarak görüldüğü bir zamandayız malesef...

    YanıtlaSil
  3. Ağabeyine geçmiş olsun, çabucak iyileşsin... Cemreler düşmeye başladı, toprak işlenir artık neredeyse, bol bol yeşersin tohumların... 3 Billboard'ı hafta sonu seyredeyim dedim bir yandan yemek yaparken, türkçe dublajı bulamadım bak burda da karşıma çıktı ;) selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkçe dublaj var
      http://www.filmizlesene.com.tr/uc-billboard-ebbing-cikisi-missouri-8-4.html

      Sil
  4. Abine cok gecmis olsun. Eczanr konusunda da ben olsam bir ona bir öbrüne giderdm 😂

    Kesinlikle iyilik yapılan kazanıyor hep. İyilik yapan ortada kaliyor. Ben cok kaldim ordan biliyorum. Ve artk bende herkese iyilik yapmiyorm

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun abine. billboards izlicem tımıms :) bu iyilik konusu ilginç. belki de birine iyilik yaparken kötülük yapabiliyoruz yaa. iyilik yapınca karşı taraf kendini borçlu hissediyor ya bu kötü, karşı tarafa da bize iyilik yapma şansı vermeli. yoksa bize içten içten kızabiliyor. özellikle bu borç para verme durumunda çok zor oluyor :)

    YanıtlaSil
  6. Para konusunda kimse ile muhatap olmamak lazım.

    YanıtlaSil