ACI YALNIZCA SEVGİ İLE İYİLEŞTİRİLEBİLİR.

10 Mart 2018


Bugün hava tam bir bahar havası idi, bahçe her ne kadar henüz daha son yağmurun ıslaklığını taşısada kenarda köşede kendimize yer bulabiliyoruz. ( henüz bahçeye girilemediği için ot temizliği yapılamadı kusura bakmayın yavaş yavaş düzene girecek hepsi)
Bugün kütüphaneye kitap teslim günüm idi, onları teslim ettim yenilerini aldım. Yeni aldığım kitaplar bunlar...


Parkta içtiğim çayın yanında güzel durdular:))


Adı üstünde mart menekşeleri bahçeden...


Doğada yok olup tekrar dirilmeyi anlatan bir resim, güllere can suyu geldi yeşermeye başladılar.


Filmini izledim. 

Adının anlamı “şanslı” belki ama yıkıcı evliliğinin enkazından sağ kurtulmaya çabalayan bir kadın Fortunata. Bir kuaför açmak için olanca gücüyle çalışıyor, bu esnada da sadece küçük kızı elinden tutuyor. Tek bir amacı var; yoluna taş koymaya bir hayli hevesli erkeklerle dolu bu büyük şehirde kendini özgür kılıp, hayata karşı dimdik durmak… Bugün değilse bile yarın, kendi varlığı dışında hiç kimseyi umursamadan mutlu olmak… Sergio Castellitto’nun Fortunata’sı Roma’nın arka sokaklarında güçlü bir kadının fırtınasından doğan, delişmenliğiyle Fellini tonlarına çalan bazen eğlenceli bazen de can yakıcı bir film.

Daha önce paylaştığım gibi annemin bu sabah ki komik sözünü paylaşayım sizinle. Sabah kalktık güzel bir kahvaltı yaptık. Malum hastalık hepimizi sıraya dizdi. İlaçlarımızı aldık içtik. Annem 
dedi ki; senin pastelden bana da ver. Durdum ne istiyor acaba dedim. Tekrar sordum yine pastel dedi. Sonunda durumu açıkladı ve ben kahkalardaydım. Annemin istediği pastel efendim aşağıda:)))))



Bu gün kuaföre gidip saçlarımı koyu kahveye boyattım. Bir kaç defa daha boyandıktan sonra renk oturunca ombre yaptıracağım. Bu arada gitmişken yazlık makyaj malzemesi alışını da yaptım.


Eh şimdi sırada bahçede biraz kahve keyfi ile kitap okumakta.




7 yorum:

  1. Bahçeniz olması ne şans

    YanıtlaSil
  2. Çok iç açıcı kareler......

    YanıtlaSil
  3. Anneniz ne hoşmuş öyle. Ellerinden öpüyorum. Kareler de ayrı hoş.:)

    YanıtlaSil
  4. öncelikle başlığa katılıyorum,
    Kitap ve çay çok güzel gözüküyor
    Bi de pastel oooo bi kereeee.... Anneler daima haklıdır:)

    YanıtlaSil