OKUDUM 14 İĞNE OYASI

08 Nisan 2018



Serra Menekay; “Aluşta’dan Esen Yeller” ve Kuşbakışı”ndan sonra yeni bir roman ile okuyucularıyla buluşuyor… “İğne Oyası, Bir 12 Eylül Romanı”

Serra Menekay yeni romanını şöyle tanıtıyor okuyucularına;

“…12 Eylül’e giden o süreçte ülkemiz tam bir iğne oyası titizliğiyle işlendi. Aynı iğne oyası gibi düğümler ata ata, tek tek, ince ince işlediler bizi. Atılan her birim düğüm ülkenin geleceğe çıkan yollarını tıkamayı, kendi kaderini belirleyecek aydın nesillerin önünü kapamayı ve geleceği geriye dönüşsüz biçimde değiştirmeyi amaçlıyordu. Biz de izin verdik oramıza buramıza iğnelerin batmasına. Ne kaldı geriye? Ne uğruna savaştığını bilmeden harcanmış gencecik hayatlar, bitmeyen bir yas, temellerinden sallanmış bir ülke ve bu ülkenin tarihinden sökülemeyen, üzerinden bir türlü temizlenemeyen 12 Eylül adında kara bir leke.”

İğne Oyası, cahil bir köylü kadını olan Dürdane ile 12 Eylül’e giden süreci “çekirdekten solcu” olarak yaşayan üniversite öğrencisi Mehmet’in sıra dışı şekilde birleşen hayatlarının sürükleyici öyküsü…

Serra Menekay yine ustalıklı kurgusu ve akıcı diliyle Dürdane ve Mehmet’in dertlerinin penceresinden ülkemizin karanlık bir dönemine ışık tutuyor.
(Tanıtım Bülteninden)


8 yorum:

  1. Bu kitabı çok merak ediyordum. İyi ki paylaştınız, ne zamandır sipariş vermek istiyordum aklımdan çıkmış. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuna çok şaşıracaksınız, okursanız eğer.

      Sil
  2. Duymamıştım ama okunası bir kitap gibi....

    YanıtlaSil
  3. bilmediğim bir yazar. ama yazarın adı da romanın adı da konusu da çok sempatik geldi. alayım listeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aluştadan esen yeller kitabını okumuştum. kırımdan göçe zorlanan türkler ile ilgili. Buda güzeldi.

      Sil
  4. İlginçmiş, merak ettim.

    YanıtlaSil