FARK ETMEDEN EN ÇOK KENDİ KALBİNİ KIRIYOR İNSAN.

05 Mayıs 2018


Sabah yürüyüşümü yapıp gazetemi alıp parkımda hem çayımı içtim hem de gazetemi okudum.


Yürüyüşte gözüme çarpan bir güzellikti hemen fotoğrafladım.


Artık okumalarımı çay veya kahve eşliğinde masada bahçede yapıyorum. Güneş mutfak tarafını terk eder etmez, kapının önündeki masaya çayımı demleyip geçiyorum. Yukarıdaki resim onlardan biri. Dergileri Migrostan aldım ve ufacık bir konu ordan size. 
Dergileri alıp kasada sıraya geçtim, genç bir çift 3-4 yaşlarında kız çocukları ile kasaya geldiler önümde de 3 kişi  var kasada, ufaklık elinde çikolata ile en öne geçti ve çikolatayı kasiyere uzattı. Anne baba hemen itiraz etti, sıra sende değil, sıran burada dediler. Ufaklığa sıraya girmeyi ve beklemeyi öğretiyorlardı. Çok hoşuma gitti...

Bahçe düğnenmiş ( yağmurda toprakta çok su durduğu için katılaşmış) su ile ıslattık o şekilde kazıyoruz. Fasulyeleri ektik. Erik ağacından eriğimizi yemeye başladık.  Hala çiçek alıp ekmeye devam ediyoruz. Kediler bahçeden dağıldılar, yazın böyle olur genelde giderler, kışa tekrar gelirler.

Hem kitabı hem ot dergisini okuyorum.





Başlık ot dergisinden.

14 yorum:

  1. Havaların güzelleşmesinin en olumlu yanı açık alanlarda yapılan okumalar oluyor kesinlikle. Alıntıları da çok sevdim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle güneşin azalmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Çayımı demleyip hooop masaya geçiyorum. Yazların bu yönünü çok seviyorum.
      Sevgiler,

      Sil
  2. Sözler çok güzel bayıldım 😊her gün güzel olsun güzel adaşım 😊❤o anne ve babayı da tebrik ederim gerçekten çok güzel bir davranış yapmışlar çocuklarına ❤emeğine sağlık canım benim sevgiler 😊❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağaç yaşken eğilir diye boşuna söylememişler

      Sil
  3. Evet artık evlerin içinden çok dışarısında olmak istiyor canımız.

    YanıtlaSil
  4. Bilgisayar masam direk arka bahçeye bakıyor. Pencereden, asma, mevsimin çiçekleri ve bazen de serçeler....bugünse yağmur ve toprak kokusu. İnsanın toprağa bakan bir balkonu olmalı en azından. Kitap okumanın bir de öyle keyfini çıkartmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle benimde kışın oturduğum camın önü asmaya bakıyor.

      Sil
  5. Bahçe de ne güzeldir bu mevsimde :)

    YanıtlaSil